Markus D bat el rècord Guinnes de pintar el quadre més gran sota l’aigua

Imprimeix

L’artista Marc Armengol va retratar Salvador Dalí, i entre les seves altres obres també ha pintat a David Bisbal, Álvaro Bultó i Andrés Iniesta

L'artista d'art extrem, Marc Armengol, i que fa servir el pseudònim Markus D, va aconseguir pintar un quadre de 4x2 metres a 5 metres de profunditat en aigües de Palamós, un retrat de Salvador Dalí. El martorellenc, que actualment resideix a Collbató, va utilitzar pintura composta a base d'extractes vegetals, que no causa cap perjudici al medi ambient. D'aquesta manera va batre el rècord Guinnes i apareixerà en unes setmanes en el web oficial de l'entitat que certifica aquests rècords. Armengol ha superat el rècord que tenia l'artista libanesa Colette Haddad des de feia 3 anys, amb el valor afegit que ell ho ha fet en el mar.

IMG 20181022 WA0001

Altres obres

Markus D va iniciar el seu idiosincràtic procés creatiu l'any 2003, quan va començar a fer servir pintura fluorescent, llum negra i música. Va ser l'inici de la fusió de l'art de la pintura amb el món de l'espectacle, que ell denomina art extrem, i que l'ha caracteritzat des de llavors.

pag 27 foto 1 b

Entre els reptes que ha dut a terme, Markus D ha fet un retrat subaquàtic de David Bisbal, un d'Álvaro Bultó envoltat de taurons a l'Aquàrium i, més recentment, un retrat d'Andrés Iniesta en tan sols 12 minuts, coincidint amb el seu recent comiat com a jugador del FC Barcelona. A Collbató, l'artista ha realitzat performances del seu art extrem a la festa del Nucli Antic i Pujolet i al sopar dels Tres Tombs.

 

Redacció / Fotos: Marc Armengol