Baixa el teló del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Imprimeix

El certamen va aplegar prop de 22.000 assistents i es va celebrar en diversos espais de la ciutat amb una programació de prop de 70 espectacles

Prop de les 22.000 persones, segons dades de l’organització, es van aplegar des del 14 al 21 d’octubre al 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie-Rivel. Una edició que es va celebrar en diversos espais de la ciutat amb una programació de prop 70 espectacles repartits per carrers, places, mercats, teatres, escoles, biblioteques, casals i residències de gent gran. Hi han estat representades 47 companyies provinents de 10 països.

931627e0 80a7 4698 bbe9 310ad13e3ae7

Es dupliquen les entrades

La venda d'entrades dels espectacles en sales es van duplicar. Un dels fets més destacables d'aquesta divuitena edició ha estat que la programació a teatres i les gales a la carpa, pràcticament van esgotar la totalitat de les entrades (2.815 entrades venudes). Espectacles com 'Veus que no veus' el nou muntatge de la companyia Pepa Plana'La carta' de Paolo Nani varen penjar el cartell d'entrades exhaurides; així com d'altres com 'ErictheFred' de Chris Lynam, 'Joe and Tim' de la companyia Tim and Joe o 'Abandónate mucho' de Las XL, que pràcticament varen tenir la sala plena.

A la carpa del festival es van celebrar les Gales Alapista! (dimecres 17, i divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21) i totes quatre sessions, una d'elles era solidària per a Pallassos sense Fronteres, varen penjar el cartell d'entrades exhaurides.

octubre18 13210

Tot i la pluja del dissabte al matí que va fer que es reubiquessin la majoria d'espectacles al carrer i s'anul·lessin un parell, es van mantenir els espectadors de les actuacions a l'aire lliure amb més d'11.000 espectadors. A més també va créixer el nombre d'escolars que van passar pel festival, amb un total de 5.466.

Concert de cloenda

El festival va tancar ahir al vespre amb un concert per a tots els públics al carrer a càrrec de les Balkan Paradise Orquestra que va comptar amb la participació de molts dels pallassos i pallasses que han passat aquests dies pel festival.

Per aquesta edició tan especial, la divuitena, el festival va comptar amb grans noms internacionals i nacionals com ara Chris Lynam, Paolo Nani, Aga-Boom, Fanny Giraud, Pepa Plana, Pistacatro, Juan Callate, Las XL, Cris-Is, Bucraa Circus o la Cia. Mireia Miracle, entre molts altres.

octubre18 9983

Un altre fet destacable ha estat que enguany el festival ha fet una aposta per donar suport a un espectacle de nova creació. Després d'una convocatòria oberta, la companyia escollida va ser BUCRAA CIRCUS que va estrenar el seu espectacle 'El Gran Final' el dissabte a la tarda a la plaça de l'Ajuntament i que va omplir de gom a gom. I a més, es va donar més protagonisme a les pallasses.

 Redacció / Fotos: Festival Internacional de Pallassos de Cornellà