Inauguració de la restaurada ermita de Santa Eulàlia de Begues

Imprimeix

Coincidint amb la celebració de la Festa del Most, aquest diumenge 21 d’octubre es donen a conèixer al públic les darreres millores a l’edifici

L’ermita de Santa Eulàlia de Begues, d’origen romànic, ha estat objecte de diferents treballs de restauració des de l’any 2014, en què fou cedida al municipi per la família Vendrell, propietària en aquell moment, fins a aquest mateix 2018. Aquest proper diumenge 21 d’octubre, coincidint amb la tradicional Festa del Most al municipi, es donaran per inaugurades les actuacions de restauració dutes a terme en diferents fases i amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

Ermita de Santa Eulalia

Quatre anys de treballs

Al llarg de quatre anys s’ha procedit a la restauració dels paraments interiors i del retaule; a la restauració del cor, la instal·lació d’il·luminació interior i la millora de l’esplanada exterior; s’han efectuat treballs de recerca històrica i arqueològica; s’ha renovat la coberta de la nau i la sagristia, a més de restaurar de finestres; s’ha construït un lavabo exterior i, finalment, s’han reparat de les façanes.

L’ermita de Santa Eulàlia, tot i ser històricament de titularitat privada, ha estat al llarg dels segles un dels principals punts de trobada i de celebració al municipi. Allà tenen lloc dues de les principals festivitats de Begues com són la Festa del Most i la Festa de Santa Eulàlia, durant les quals es reparteixen entre els assistents coques beneïdes.

  

Redacció / Fotos: Aj. Begues