Demà comença el 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Imprimeix

La programació es concentrarà entre el 17 i el 21 d'octubre amb prop de 70 espectacles

Cornellà de Llobregat tornarà a ser la gran capital del somriure. Del 14 al 21 d’octubre se celebrarà el Festival Internacional de Pallassos-Memorial Charlie Rivel. Un festival que compta enguany amb una programació de prop de 70 espectacles repartits per carrers, places, mercats, teatres, escoles, biblioteques, casals i residències de gent gran. Hi seran representades 47 companyies, provinents de 10 països: Austràlia, Canadà, Rússia, Xile, Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica i Argentina; a més de Catalunya, València, Castella i Lleó, Andalusia, Galícia, Euskadi i Madrid amb espectacles de gèneres i estils per a tots els públics.

Per aquesta edició actuaran grans noms internacionals i nacionals actuant al festval. Chris Lynam, Paolo Nani, Aga-Boom, Fanny Giraud, Pepa Plana, Pistacatro, Juan Callate, Las XL, Cris-Is, Bucraa Circus o la Cia. Mireia Miracle, entre molts altres.

ab60ce4d 4ea6 47c4 8add f26447f6bc93

A la carpa instal·lada a la plaça de Catalunya de Cornellà, s'hi celebraran les 'Gala ALAPISTA'. La primera serà solidària de Pallassos sense Fronteres (dimecres 17) i la resta tindran lloc divendres 19 (20h), dissabte 20 (18h) i diumenge 21 (17h). La gala serà dirigida i conduïda per una pallassa, Jimena Cavalletti, amb la música en directe dels sevillans Lapso Produccions. Un espectacle amb la participació de diferents artistes: Nezdames et Nezsieurs, Claret Clown (que presenta una versió molt personal del famós número de Charlie Rivel, dirigit pel també actor i pallasso Jordi Martínez), Fanny Giraud, Gromic, Die Maiers, Joe de Paul i Tim Tyler.

whatsapp image 2018 10 03 at 10 15 23

La gran festa de cloenda del festival serà el diumenge 21 d'octubre (19h, en acabar la gala Alapista) a la plaça de Catalunya de Cornellà. Serà un gran fi de festa amb les Balkan Paradise Orchestra que comptaran amb la participació d'algunes de les pallasses i pallassos que hauran actuat en aquesta edició del festival i el gegant de Charlie Rivel.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" és un festival organitzat per l'Ajuntament Cornellà. És biennal i se celebra a Cornellà de Llobregat des de l'any 1984 i que té la missió de difondre el vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Està reconegut com un dels més prestigiosos d'Europa i és un referent internacional.  El festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i fer de Cornellà la ciutat dels pallassos, amb l'objectiu de fer d'aquesta disciplina cultural una eina d'integració i cohesió social, apropant els espectacles a tots els ciutadans i ciutadanes amb actuacions a la Carpa principal, però també a les escoles, a les residències de gent gran i als espais públics.

Redacció / Fotos: Festival Internacional de Pallassos de Cornellà