Sant Just inaugurarà el refugi antiaeri i el mur de la memòria

Imprimeix

L’ajuntament baixllobregatí organitza una jornada de portes obertes el proper 8 d’octubre

Vuitanta anys després dels bombardejos de l'aviació italiana a la carretera Reial i un cop acabats els treballs de rehabilitació, el proper dilluns, 8 d'octubre, Sant Just Desvern obrirà les portes del refugi antiaeri que es va construir per protegir la població civil en plena guerra civil. Aquesta recuperació permetrà conèixer, de més a prop, les vivències d'algunes persones del municipi durant els bombardejos de la Guerra Civil Espanyola gràcies a la implicació de diferents artistes locals i la incorporació de noves tecnologies.

superior memoria

Compta amb tres espais –visita al refugi, mur de la memòria i les escultures i siluetes- i una experiència 360º que està vinculada a cinc personatges: un soldat, un home gran, una nena, una dona embarassada i una mestra. Cada personatge té associada una escultura que ha estat realitzada per artistes locals; i un mural dels sentiments i vivències que representa cada personatge.

20180531 130525

Les persones que no puguin ser-hi a la inauguració, tindran altres oportunitats de veure el refugi: el següent cap de setmana, 13 i 14 d’octubre, també hi haurà portes obertes, així com el 27 d’octubre, durant la Nit de Sant Just al Carrer. A banda d’això, es podran concertar visites que es podran sol·licitar a través de la web que s'obrirà properament, i a la qual també es podrà consultar tota la informació històrica i de la recuperació de l’espai.

Aquest és el tercer refugi recuperat al Baix Llobregat –també hi ha a Martorell i a Gavà- i s’incorpora als espais de Memòria Històrica de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Just Desvern