S’inaugura a Begues l’exposició Me queda la mirada

Imprimeix

Un tribut visual al poeta Blas de Otero que comptarà amb la participació d’una delegació del municipi basc d’Orozko

Un total de 23 artistes plàstics de Catalunya i el País Basc prenen part de l’exposició Me queda la mirada que aquest dissabte 15 de setembre s’inaugura al Centre Experimental de les Arts Vallgrassa, a Begues. La mostra, que ofereix una reinterpretació en clau visual de poemes de Blas de Otero, ha estat desenvolupada amb el suport de les diputacions de Barcelona i Biscaia i amb la col·laboració dels ajuntaments de Begues i d’Orozko (Biscaia) i de la Fundación Blas de Otero. El projecte neix de Jordi Aligué, director de Vallgrassa, després de descobrir la vinculació d’Otero amb Orozko, una població on el poeta va passar diferents temporades al llarg de la seva vida a casa de la seva àvia.

otero3

Similitud dels municipis

La col·laboració entre ambdós municipis s’ha vist afavorida per la similitud d’alguns dels seus trets distintius. Més enllà dels interessos i les inquietuds culturals, Orozko i Begues són dues poblacions situades en parcs naturals i es troben sota l’àrea d’influència de dues grans ciutats com són Bilbao i Barcelona. En aquest sentit cal destacar també la implicació de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, responsable de la gestió de la Xarxa de Parcs Naturals, que treballa també des de les actuacions culturals en la promoció d’aquests espais.

villagrassa

Activitats

La inauguració de la mostra comptarà amb la presència d’una delegació provinent del municipi biscaí. Les activitats programades al voltant de l’esdeveniment s’iniciaran el dissabte 15 de setembre amb una visita al Centre d’Informació La Pleta (10.30 h) a la qual seguirà al migdia l’obertura al públic de l’exposició al Centre Experimental de les Arts Vallgrassa. Ja a la tarda, a partir de les 18 h, està programada una caminada pel barri del Raval del municipi amb l’entitat Font de Poemes i, seguidament, a la plaça del Raval, el director de la Fundación Blas de Otero, Ibon Arbaiza, oferirà una conferència al voltant de l’obra i la vida del poeta. La jornada es tancarà amb havaneres i rom cremat al parc del Mur.

L’agenda d’activitats amb motiu de la visita de la delegació d’Orozko i la inauguració de Me queda la mirada es perllongarà fins el diumenge 16 de setembre amb l’actuació castellera que a partir de les 13 h oferirà la colla castellera Els Encantats de Begues.

Redacció / Fotos: Arxiu