La Bienal de Ceràmica Angelina Alós aplegarà un centenar d’artistes

Imprimeix

La dinovena edició del certamen acollirà un total de 184 obres creatives de tècniques i estils diversos

La Biennal de Ceràmica Angelina Alós, que organitzen l’Ajuntament d’Esplugues i els Museus d’Esplugues, comptarà aquest any amb la participació de 92 artistes ceramistes d’arreu del món, que han presentat un total de 184 obres creatives de tècniques i estils diversos. El 30 de juny del 2018 es va tancar el període d’inscripció en la 19a edició de la Biennal, amb un 40,22% de Catalunya, un 38% de participació internacional i un 21,74% de la resta d’Espanya. Cal destacar també un 68% de presència femenina.

biennalesplugues5

Participació internacional

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior, en què la participació internacional va créixer un 72%, la present consolida la dimensió internacional del certamen. Un creixement sostingut que es va iniciar en l’edició de 2012 i que reivindica la ciutat d’Esplugues i el seu patrimoni ceràmic a escala mundial.

Entre la participació estrangera destaca l’asiàtica, d’un 15%, amb artistes de països com la Xina, Taiwan i el Japó, llocs on la ceràmica té un paper molt significatiu tant en la vida quotidiana com en el terreny artístic.

esplugues 4 ciudades ceramica

Jurat

El 13 de juliol tindrà lloc la primera reunió del jurat per deliberar sobre les obres presentades i escollir les peces seleccionades, candidates als guardons i que formaran part de l’exposició temporal. El jurat està for­mat per Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona; Montse Frisachs, crítica i periodista d’Arts Visuals del Punt Diari, i Maria Bofill, ceramista.

Les obres seleccionades i guanyadores es podran veure a partir del 25 d’octubre del 2018, data de lliurament dels premis, i fins al gener del 2019, al Museu Can Tinturé.


Redacció / Fotos: Arxiu