Es presenta la trentena edició del Festival Altaveu

Imprimeix

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, també va posar en valor l’afany del festival de trobar l’equilibri entre la varietat d’artistes internacionals i la producció musical del panorama català

L’FNAC Triangle va ser escenari ahir de la presentació del Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat reivindicarà en la seva trentena edició el paper de la veu com a vehicle d’expressió artística de la mà d’artistes com l’exòtica Morgane Ji, el malià Vieux Farka Touré o la menorquina Anna Ferrer. A més, en el marc d’aquesta festa de la música que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de setembre, l’Ajuntament de Sant Boi presentarà la producció pròpia ‘Alça la veu’, amb la cantant Dolo Beltrán com a mestre de cerimònies i la participació de músics creadors locals i forans convidats per a l’ocasió, com ara Maria Arnal & Marcel Bagés, Quimi Portet, Enric Montefusco, Rupert Ordorika, Roger Mas i Paula Valls.

altaveu 1

Tal com va avançar la nostra publiació, la programació d’enguany també tenen cabuda grups musicals d’un alt component festiu, com els Brighton 64, Trau o els nord-americans Boy Toy, així com artistes de l’escena catalana actual de la talla d’El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, que presentaran els seus darrers àlbums. Un any més, tampoc hi faltaran les danses urbanes de Sant Boi Urban Dance amb Freenetiks.

Activitats diverses

Més enllà dels concerts, l’Altaveu també ofereix un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de la música: des del cicle de documentals en col·laboració amb el festival In-Edit a una fira de discos i llibres, passant per diverses xerrades, l’exposició ’30 altaveus, 30 cartells’ i espectacles i animació per a tota la família.

DhVdYAuXkAASf9q

L’ambició del Festival Altaveu, segons va destacar el seu director artístic, Jordi Turtós, és trencar amb “l’homogeneïtat” que està significant la “festivalització de la música popular” i “provocar curiositat”. Turtós també ha avançat que en aquesta edició tindran un paper especial “la ciutat i la comarca” perquè “interessen i estan plenes de talent”, i va subratllar que el gran repte de l’Altaveu no és la qualitat musical, sinó la “capacitat de creació de públics”. En aquesta línia, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, també va posar en valor l’afany del festival de trobar l’equilibri entre la varietat d’artistes internacionals i la producció musical del panorama català, fent especial èmfasi en el seu rol com a plataforma per impulsar i promocionar els cantants i grups locals.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi