Comença el festival Preview amb els millors curtmetratges internacionals

Imprimeix

Es podran veure al Prat durant el mes de juliol on també s'homenatjarà Joaquim Linuesa, gran professional del sector que ens va deixar recentment

Des d’avui i fins el proper 27 de juliol es podrà veure al Prat de Llobregat els millors curtmetratges internacionals en la setena edició del Preview. Més de 200 propostes han participat engany, en què s'han seleccionat 24 curtmetratges. La presentació de cada sessió començarà a les 22 h i les projeccions dels curtmetratges, a les 22.15 h. Les sessions tindran lloc els dijous 5, 12, 19 i 26 de juliol i la programació de cadascuna d'elles es pot consultar al web www.preview.cat.

previewfoto

Votació

Els curtmetratges que es podran veure han estat seleccionats a partir d'una votació entre els socis i sòcies de l'ASCAP (Associació de Suport a la Creació i Producció Audiovisual del Prat). Una vegada hagin finalitzat tots els passis, s'anunciaran els curtmetratges guanyadors del festival, que seran escollits tenint en compte tant la votació del jurat com la del públic assistent. El jurat del festival està format per membres amb una reconeguda trajectòria en el món de l'audiovisual i molts d'ells vinculats a la ciutat del Prat de Llobregat. Els seus membres són Oriol Sala-Patau, Jaume Martí, Lolo Herrero, Èrika Sánchez i Elena Torrent.

Producció pratenca

També es projectaran curtmetratges locals, a més de donar a conèixer noves tendències a través del curtmetratge per a amants de l'audiovisual i, en general, totes les persones interessades. Entre els curtmetratges rodats al Prat figuren "Ay el Chacho sí que sabe" (Rosa Delgado), "Mementomori" (Ali Durán) -projecte final de curs de cinema i audiovisuals de l'Escola d'Arts del Prat- i "Pshycho Kino" (Guillem Dols), produccions que han comptat amb el suport de "El Prat Film Office".

L'últim dijous, dia 26, es descobrirarn els curtmetratges premiats i també es projectarà el curt elaborat per alumnes del Batxillerat d'Arts Escèniques de l'Institut Baldiri Guilera, tutoritzat per l'ASCAP i realitzat en el marc del programa "Interseccions" per vincular el món educatiu, cultural i comunitari. També es podrà veure el projecte guanyador de la modalitat Deslocalizat de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018, "La Balena del Prat al Prat", de Consol Llupià.

Homenatge

També es farà un reconeixement a Joaquim Linuesa (1930-2018), pratenc i gran professional dels efectes especials, que ens ha deixat recentment. Fill d'actors, productors i escriptors, es va aficionar des de petit al món de l'espectacle, però la seva gran devoció va ser per al món del cinema. La seva formació va ser autodidacta i va fer els seus primers treballs, realitzant curtmetratges d'animació on ell mateix recreava els escenaris, els efectes especials i les animacions en una càmera súper 8mm. Es va introduir al món del cinema a través de la seva dedicació professional en la creació d'efectes especials per a teatre, òpera, televisió i publicitat. Al llarg de la seva trajectòria professional, va col·laborar amb els principals directors i productors de l'època.

Noves tendències

El cicle es dinamitzarà a l'exterior del Cèntric Espai Cultural, amb entrada gratuïta, oferint als aficionats i amants de l'audiovisual un indret de trobada on puguin compartir experiències, fer contactes entre ells i promocionar el Prat de Llobregat com a localització per a futures obres. El Cèntric Gastrobar by Ona Nuit oferirà un menú gastronòmic especialment dissenyat per a l'ocasió.

Un dels objectius de la mostra és també posar en contacte els nous professionals del sector audiovisual i diferents professionals consolidats, establint un contacte amb els centres formatius, expositors i professionals del sector audiovisual, de manera que tinguin un espai on poder descobrir tendències, joves creatius i futurs professionals del sector.

Amb el Festival Preview, hi han col·laborat diferents agents implicats amb el sector audiovisual, com les escoles de cinema, universitats i institucions següents: Prat Film Office, Filmin, Acadèmia del Cinema Català, D'A Film Festival, Sitges Film Festival. ESCAC, CECC, ECIB, URL -Facultat de Comunicació Blanquerna, UAB, Bande-a-prat i SIS92 produccions.

Redacció / Fotos: Preview