Sant Feliu es prepara per organitzar la rebuda de la Flama del Canigó

Imprimeix

S’organitzaran diverses activitats el 23 de juny entre les quals una catifa de flors i una exposició dedicada a Pompeu Fabra a la plaça de la Vila

El proper 23 de juny Calaix de Sastre, juntament amb altres entitats de Sant Feliu de Llobregat, organitza la rebuda de la Flama del Canigó amb una sèrie de novetats importants.

La primera és que aquesta serà la primera edició de la rebuda de la Flama del Canigó com a acte emmarcat en l'Any Europeu de Patrimoni Cultural. La segona novetat és que donat que l'entitat commemora el desè aniversari i altres associacions i activitats també fan anys, Calaix de Sastre farà una catifa de flors on es veuran reflectides les diferents commemoracions: el 25è aniversari de la Biblioteca Montserrat Roig, el 25è aniversari de Titelles del conte del Drac de Sant Feliu de Llobregat, el 60è aniversari de l'Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat i el 90è des que es fa la mostra dedicada a les roses de Sant Feliu, el centenari de les Carmelites de Sant Feliu de Llobregat i el desè aniversari de Calaix de Sastre. Juntament amb aquests aniversaris locals, la catifa també reflectirà el 25è aniversari de Pallassos sense fronteres i del Mulla't per l'esclerosi múltiple

Castellers i exposició

La plaça de la Vila serà el centre neuràlgic de les principals activitats -catifa i exposició sobre Pompeu Fabra-, però la plaça de Lluís Companys també serà escenari de la revetlla que faran els Castellers de Sant Feliu, Els Magentes, a partir de les 20.30h.

CSFprat2

Dintre dels actes de la Flama del Canigó, durant tot el dia hi haurà l'exposició "Pompeu Fabra: el científic de la llengua", a la plaça de la Vila. L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra: els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

L'exposició "Pompeu Fabra, el científic de la llengua", creada per CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana) repassa les fites més importants del treball del filòleg: les primeres passes, els reconeixements, la publicació de les normes, els partidaris i els detractors, els criteris i la vigència de la codificació.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal del Baix Llobregat