La Capsa i l'Escola de Música del Prat protagonitzen un videoclip

És el resultat del procés de creació artística del projecte #Almeuritme amb la participació del grup Sidonie

Coincidint amb el Dia Mundial de la Música, el 20 de juny (20h), es presentarà el videoclip de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que mostra com músics de la ciutat es reuneixen per compartir i celebrar un nexe comú, la música, a partir de la interpretació del tema "Estáis Aquí" de Sidonie.  El grup, que celebra els 20 anys damunt de l'escenari, va fer els seus primers concerts a La Capsa del Prat. En aquesta edició de #Almeuritme, el grup, que estarà present en l'acte, ha participat activament en aquest procés de treball, compartint els assajos amb els músics participants. 

499153 72d2 11e8 8ed3 005056bd5094 AlMeuRitme

Músics de totes les edats, la majoria usuaris de la Capsa i alumnat de l'Escola de Música, amb la inestimable col·laboració de l'actor Lolo Herrero, han protagonitzat l'edició d'aquest any. El col·lectiu audiovisual Tots Sants a tornat a ser l'encarregat de la producció audiovisual. El videoclip estarà disponible a les xarxes socials des del mateix dia 20 a la nit.

EZ2A8939

Vuit anys de la iniciativa

Els vídeoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes vuit edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets a la ciutadania a peu de carrer. A partir de l'any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt:  Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics.

EZ2A8883

En l'edició d'enguany, s'ha volgut que els participants visquessin una experiència creativa i enriquidora al costat de Sidonie i, per això, s'ha hagut d'alterar la dinàmica de treball. D'una banda, el procés de creació ha estat col·laboratiu i els assajos amb tots els músics han atorgat el caràcter final a la cançó. D'altra banda, l'àudio no ha estat enregistrat en el mateix moment que el vídeo, de manera que els músics participants han tingut l'oportunitat de gravar en estudi. 

La Capsa, escenari del videoclip

El projecte #almeuritme està concebut com una crida per a tots aquells músics que necessitin d'un projecte comú, d'un paraigua en què socialitzar, compartir, crear... La Capsa és tot allò que els que passat per ella han volgut que sigui i serà allò que els que estiguin per venir vulguin que sigui. I, com d'alguna manera, l'espai guarda una memòria i una identitat, s'ha volgut prendre com a escenari l'edifici de la Capsa, que reuneix en un mateix lloc tots aquells que són, han estat i estaran vinculats amb aquest espai.

Redacció / Fotos: Aj. Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix