L’’Eulàlia’ ja toca les hores al campanar d’Esparreguera

Imprimeix

La nova campana té 250 quilos i 70 centímetres de diàmetre i ha tingut un cost final de 17.000 euros

L’Eulàlia, de 250 quilos i 70 centímetres de diàmetre, ja està situada al campanar d’Esparreguera i substitueix a l’Eulària, que va ser despenjada dilluns i baixada fins al cupulí, des d’on ahir al matí es va realitzar el descens fins a la plaça. Al llarg d’un any, la campana donarà les hores més de 200.000 vegades.

esparreguera39361

El cost serà, finalment, de 17.000 euros, 10.000 dels quals corresponen a la construcció de la campana i 7.000 a l’obra necessària per baixar la vella i pujar la nova. La reducció del cost és important, perquè es partia al principi de 30.000 euros, però això no treu decoració: hi ha la imatge de Santa Eulàlia i una inscripció de lloança a la verge, això com el nom del fonedor i una dedicatòria als padrins, donat que per sufragar el cost s’han rebut nombroses donacions i s’han fet actes i activitats de recollida de diners. Al llarg d’un any, la campana donarà les hores més de 200.000 vegades.

esparreguera39362

El president dels Amics del Campanar d’Esparreguera, Josep Teruel, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “el matí ha començat baixant l’Eulària, l’antiga campana, i deixant-la a la plaça, on durant una estona l’hem exposat al costat de l’Eulàlia”. Teruel ha estat qui ha instal·lat a l’Eulària, que data de l'any 1581, a la mateixa plaça, el jou nou de fusta que li ha construït expressament.

“La diferència amb la campana anterior, que fa 800 quilos de pes i més d’un metre de diàmetre, és important”, ha explicat també Josep Teruel, afegint que “estarà més compassada amb la dels quarts, i que sigui més petita no vol dir que tingui menys veu.“

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera