El Museu Municipal de Molins de Rei es renova

Imprimeix

L’equipament estrena noves dependències i nova col·lecció d’obres de Miquel Carbonell  

Des del passat divendres ja es pot visitar els nous espais del Museu Municipal de Molins de Rei. Les dependències centrals d’aquest equipament són més grans i estan completament renovades. Una teatralització de la història de Molins de Rei realitzada per actors locals va servir per arrencar l’acte d’inauguració.

A la planta baixa es pot veure l’exposició “Molins de Rei, Cruïlla de Camins” que fa un recorregut per la història local. Aquest espai també acull l’exposició “Camins”, amb obres realitzades en el curs de pintura del Cercle Artístic. A la primera planta, on a banda de la sala de consulta i biblioteca, també hi ha la col·lecció permanent del pintor local Miquel Carbonell i Selva, que inclou cinc obres cedides pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Captura de pantalla 2018 05 22 a las 16.19.54

El Museu Municipal estarà obert entre setmana per les visites concertades d’escoles, historiadors i grups que ho sol·licitin. El públic general podrà accedir-hi gratuïtament els dissabtes de 18.30h a 20.30h i els diumenges i festius d’11h a 14h.

Actualment, el Museu Municipal de Molins de Rei està adherit a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. El discurs del Museu s’estructura a partir d’una seu principal i de diferents espais museístics i d’interpretació del patrimoni.

La història

El Museu de Molins de Rei va començar la seva activitat l’any 1953 per la iniciativa d’un grup de persones que treballaven a la fàbrica tèxtil Samaranch i que compartien l’interès per conservar i difondre  la cultura molinenca. El 1968, un grup de col·laboradors es va constituir com l’Associació d’Amics del Museu Municipal de Molins de Rei. El fons del Museu s’ha anat formant amb objectes procedents de les aportacions de moltes persones de la vila. També  des del Museu s’ha exercit una tasca de recuperació i conservació del patrimoni arquitectònic i arqueològic de la vila i el seu entorn.  

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei