El Canal 33 estrena “Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura”

Imprimeix

Un documental que reivindica l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol

Aquest dilluns, 21 de maig, a les 22.30, el Canal 33 de la televisió autonòmica catalana estrena “Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura”, un documental que pretén descobrir la figura de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol. Dirigit per Luis Campo Vidal, el documental vol recuperar la seva obra i mostrar les col·laboracions que va fer en diverses obres d’Antoni Gaudí, sovint, desconegudes.

cannegre

L’arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista Josep Maria Jujol és el responsable de donar vida i color al genial trencadís de les creacions de Gaudí. Tanmateix, aquestes contribucions de Jujol a les obres mestres d’Antoni Gaudí, i les que ell mateix va crear a tot Catalunya, sovint no han estat prou reconegudes pel públic. Per aquest motiu, el documental “Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura” té per objectiu ser una peça que difongui el coneixement de Josep Maria Jujol, un geni de l’arquitectura catalana.

dba34e03c38f4b611102094f6ba487a9

A partir del testimoni d’experts de l’arquitectura i estudiosos jujolians i gaudinians, el documental dona a conèixer el que Jujol i Gaudí representen per a l’arquitectura catalana. Josep Maria Jujol Jr., fill de Jujol; Carlos Flores, arquitecte, historiador i escriptor; Toshiaki Tange, arquitecte i president del Centre d’Estudis Gaudinistes; Juan José Lahuerta, cap de col·leccions del MNAC; els arquitectes Oriol Bohigas i Josep Llinàs, o l’artista i escriptor Perejaume expliquen la seva visió i la interrelació professional i creativa entre els dos genis. A més, parlen d’obres emblemàtiques com Can Negre, la Casa Batlló, la Casa Bofarull, la Pedrera, el Park Güell, la Sagrada Família o el Teatre Metropol de Tarragona.


Redacció / Fotos: Arxiu