Sant Boi recordarà l’escriptora i editora Maria-Mercè Marçal

Imprimeix

Enguany se celebra els vint anys de la seva mort i es commemorarà amb un seguit d’activitats que es desenvoluparan durant els mesos vinents

Sant Boi de Llobregat se suma a la commemoració d'aquest 20è aniversari amb la campanya “Sant Boi recordar Maria-Mercè Marçal”. Enguany fa vint anys de la mort, amb 45 anys, de la poeta i editora catalana. Feminista i defensora de la llibertat i els valors democràtics, va tenir una vinculació especial amb la ciutat, on va ser professora a l'Institut Joaquim Rubió i Ors i cofundadora de l'editorial Llibres del Mall.

La commemoració inclourà activitats que s'aniran desenvolupant durant els mesos vinents. Exposicions, teatre, recitals poètics, conta-contes, concursos literaris, micro obert, cartells, gimcana QR, taules rodones i actes commemoratius tenen com a objectiu recordar l'escriptora i el seu llegat.

maria merce marcal1

La campanya és possible gràcies a la col·laboració de l'INS Rubió i Ors, la Fundació Maria-Mercè Marçal, el SLC Sant Boi, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l'associació Sant Boi Comerç, l'editorial L'Espiral Literària i la llibreria Les Hores.

Exposició

Aquest mes l'Institut Rubió i Ors, centre on va ensenyar català, té instal·lada l'exposició "No volem que la revolució ens neixi morta. Acció feminista i política 1975-85", un repàs per la vida pública de Marçal i el seu activisme social i polític a través de fotografies i publicacions. La mostra, que més endavant viatjarà a altres instituts i espais de la ciutat, va coincidir amb la commemoració del 8 de març. Tot aprofitant aquesta circumstància, alumnes de l'institut van llegir poemes de l'escriptora durant l'acte de l'ofrena floral a la dona treballadora. L'altra data clau de la campanya commemorativa serà la Diada de Sant Jordi. La campanya d'activitats emmarca el treball de l'Ajuntament per recuperar la memòria històrica de persones defensores dels valors democràtics.

Redacció / Fotos: Arxiu