Esplugues i Cornellà portaran la dansa a peu de carrer

Imprimeix

La Quinzena pretén convertir-se en una trobada anual que serveixi per “aconseguir nous públics per a la dansa” i reivindicar l’àrea metropolitana com a “espai cultural”

La primera edició del festival Dansa, Quinzena Metropolitana omplirà durant tres setmanes, de l’1 al 18 de març, els teatres, sales, museus, places i estacions de metro de sis ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més d’un centenar d’espectacles relacionats amb el ball i el moviment. El projecte neix com una iniciativa dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues, que posaran a disposició més de 35 espais d’aquestes ciutats amb l’objectiu de connectar l’àrea metropolitana a través de la dansa.

dansa 1

Trobada anual

La Quinzena pretén convertir-se en una trobada anual que serveixi per “aconseguir nous públics per a la dansa” i reivindicar l’àrea metropolitana com a “espai cultural”, ha explicat Francesc Casadesús, membre de la Comissió Artística del festival, formada per representants dels sis ajuntaments participants.

Amb l’objectiu d’arribar a un ventall de públic al més ampli possible, el festival metropolità s’ha organitzat en tres blocs: els espectacles que es realitzaran en sales i teatres, les actuacions gratuïtes i en llocs públics, i, finalment, la programació familiar, adreçada sobretot a atreure a un públic més jove.

dansa 2

Cloenda amb la participació del públic

El festival també convida al públic a participar, com a cloenda, en un espectacle de dansa col·lectiva al carrer: Tothom balla. Es tracta d'aprendre una coreografia de Toni Mira a través de vídeos explicatius i ballar-la tots plegats, a les sis ciutats, el dissabte 17 de març a les 12 hores.

.

Redacció / Fotos: Arxiu