"Los desheredados" guanya el Premi Goya

Imprimeix

El film va ser distinguit com a Millor Curtmetratge Documental a la gala celebrada ahir a Madrid

El curtmetratge "Los desheredados", dirigit per Laura Ferrés, va guanyar el Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental en la seva trenta-dosena edició que es va celebrar al Madrid Marriott Auditorium Hotel. "Vull agrair al meu pare i a la meva àvia per haver participat i protagonitzat el curt. Em sembla un miracle haver guanyat i que el film hagi connectat amb el públic, amb la crítica i amb els acadèmics", va dir la directora pratenca quan va recollir el guardó durant la gala.

goya farres 2

En la categoria de curtmetratge documental, competien un total de deu candidatures.  A més de "Los desheredados", optaven a l'estatueta "Bolingo. El bosque del amor" (dirigit per Alejandro González Salgado), "Cucli" (Xavier Marrades), "Gure Hormek" (Maider Fernández Iriarte i María Elorza Deias), "Luis & I" (Dani Resines i Roger Gómez), "Ni siquiera una rosa" (César Martínez), "Primavera rosa en México" (Mario de la Torre), "Sheroes" (Carlos Carlo), "The fourth Kingdom" (Adán Aliaga i Àlex Lora) i "Tribus de la Inquisición" (Mable Lozano).

Altres guardons

"Los desheredados", produït per Valérie Delpierre, va obtenir aquest guardó una setmana després d'haver guanyat el Premi Gaudí del cinema català (com a millor curtmetratge), celebrats el passat diumenge, 28 de gener.  Cal recordar que el curtmetratge també ha rebut el premi  "Leica Cine Discovery", com a millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, i ha estat reconegut com a millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International. També va ser nominat a la darrera edició dels Premis de Cinema Europeu.

 

Redacció / Fotos: RTVE