La biblioteca molinenca El Molí canviarà de nom

Imprimeix

L'equipament cultural passarà a dir-se Pau Vila en honor al pedagog i geògraf quan entri en funcionament i després d’aprovar-se en el Ple municipal

El Ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat donar el nou nom de Biblioteca “El Molí”, coincidint amb l’entrada al nou edifici quan acabi la rehabilitació, després d’un debat i consulta amb diferents entitats, tècnics, experts en patrimoni i partits polítics. Tot i admetre que el govern hauria preferit tenir temps d’impulsar un procés participatiu per escollir el nom, s’ha apostat per no alentir els terminis previstos de posada en funcionament del nou equipament calendaritzat per aquesta tardor.

335d5238b11fb875a7cf05c44b37cd21

El nom de l’actual edifici, en honor al pedagog i geògraf Pau Vila, va ser escollit el 1981 per dignificar la memòria de catalans il·lustres, però no va tenir en compte cap vincle amb el poble on s’ubicaria. Això ha acabat comportant que, anys després, no s’hagi fet cap esforç a posar en valor la seva figura. Amb el nou nom es podrà vincular estretament el patrimoni industrial molinenc i la futura nova biblioteca, i permetrà un projecte de recuperació de la memòria històrica del passat obrer tèxtil de Molins de Rei.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat l’aprovació del projecte executiu d’urbanització de l’entorn de l’edifici d’El Molí amb un pressupost de 357.001,15 euros.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ajuntament de Molins de Rei