Demà comença la dotzena edició de La Mostra de CineBaix de Sant Feliu

Imprimeix

S’expandeix en quatre mostres anuals (asiàtic, l’africà, el llatinoamericà i el del Llevant i el Sud de la Mediterrània) per seguir el seu creixement

La dotzena edició de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat que acull el CineBaix de Sant Feliu de Llobregat es dividirà aquest 2018 en quatre cicles dedicats al cinema asiàtic, l’africà, el llatinoamericà i el del Llevant i el Sud de la Mediterrània amb l’objectiu de seguir creixent. Com a novetat d’aquesta edició destaca la creació del Premi del Públic que es decidirà amb el vot de tots els assistents a les diferents sessions.

mostra 3

El primer cicle serà el dedicat al cinema asiàtic i tindrà lloc entre el 25 i el 29 de gener on es projectaran 9 pel·lícules, dues d’elles estrenes absolutes a l’Estat, que compten amb la participació de 13 països. Entre les propostes destaca l’últim film de Hong Sang-soo, conegut com el Woody Allen coreà. També s’organitzaran debats sobre problemàtiques mundials com la dictadura comunista de Corea del Nord o la situació als països àrabs.

mostra 2

La selecció de les pel·lícules que s’ofereix és un recull de propostes cinematogràfiques que inclou tant pel·lícules per estrenar com pel·lícules ja estrenades durant el 2017 que no s'han projectat ni a CineBaix ni al Baix Llobregat, moltes d'elles seleccionades o premiades als festivals de més renom. Aquesta selecció està feta des del compromís fundacional de La Mostra i de l'Associació CineBaix, que és la promoció i la protecció de la diversitat cultural i lingüística.

La Mostra de CineBaix té com un dels seus objectius originals apropar el cinema, en aquest cas l'asiàtic, al ventall de públic més ampli possible, amb l'objectiu de difondre i promocionar el cinema d'aquests països i donar a conèixer una altra mirada d'aquestes societats, lluny dels tòpics, fòbies i estereotips als quals ens tenen habituats. I això en base a considerar el cinema com a eina per donar suport a un canvi social que fomenti la tolerància, el respecte, la cohesió social i la convivència, així com la lluita contra les desigualtats i la pobresa, dins una cultura de la pau que fomenti la lluita contra el racisme, la xenofòbia i el fonamentalisme.

Noves propostes

Al llarg del 2018, i com a nova proposta de La Mostra de CineBaix, es programarà tres nous cicles de cinema: després del Cicle de cinema asiàtic, al març hi ha previst un cicle de cinema llatinoamericà, al maig un cicle de cinema africà i a principis de novembre es tornarà a la que es considera la Festa Major del Cinema al Baix Llobregat, per programar La Mostra de CineBaix dedicada al cinema del Mediterrani i del Llevant, moment final de la dotzena edició, no només per donar suport a la creació cinematogràfica de les diverses cultures molt sovint invisibles a les cartelleres dels cinemes­, sinó també de compromís amb les propostes de resolució dels conflictes que succeeixen en l’àmbit internacional, però també a dins del nostre país i al nostre entorn. 

 

Redacció / Fotos: CineBaix