El curtmetratge 'Madre' guanya la cinquena edició del SAC

Imprimeix

El Festival Internacional de Curtmetratges Santiago Arizón ha acollit enguany 103 obres

Rodrigo Sorogoyen, director d’ Stockholm i Que Dios nos perdone , s’ha endut el primer premi de la cinquena edició del SAC. El segon premi va ser per Los hombres de verdad no lloran , del saragossà Lucas Castán. La guanyadora del millor curt en llengua catalana va ser Marta Bayarri, amb Fugit. A la categoria local, la jove vicentina Helena Ruiz Andreu repeteix al SAC i s’endú el premi amb El món és de color negre . El primer premi per la categoria juvenil se’l va emportar Eloy Pérez, de Cornellà, amb La teoria del gelat. L’acte de lliurament dels premis es va celebrar a la Biblioteca Municipal Les Voltes.

sac 1

Rodrigo Sorogoyen està treballant per convertir Madre, obra que ha estat deu vegades premiada i nominada a Millor Curmetratge de Ficció pels Premis Goya, en una pel·lícula de llarga durada. Al lliurament de premis SAC, Sorogoyen no va poder desplaçar-se fins a Sant Vicenç i va recollir el premi una amiga del director.

Consolidació

Cinc anys de vida del SAC han permès augmentar la participació i arrelar el festival més enllà dels límits de Sant Vicenç dels Horts. A l’edició d’enguany, s’han presentat 103 obres, una dada que contrasta amb els 33 curtmetratges que es van presentar al SAC de 2017. 

Assignatura pendent

Des de la regidoria de Cultura, segons declaracions del regidor Miquel Àngel Camacho, tenen una “assignatura pendent”; engrescar el jovent a presentar treballs. En aquest sentit, s’està treballant per crear algun programa de formació amb altres departaments del consistori com Ensenyament i/o Solidaritat i Cooperació per fomentar la participació dels més joves.


Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts