S’obre el 43è Premi Vila de Martorell

Imprimeix

El certamen literari combinarà la tradició escrita dels premis de poesia catalana i castellana amb la innovació dels premis de poesia visual, blogs literaris, bibliotuber o booktag

La Regidoria de Cultura ha obert el termini de presentació d’obres al 43è Premi Vila de Martorell i n’ha donat a conèixer les seves bases. La cita inclourà 13 categories -5 dels quals obertes i 8 premis locals-, i combinarà la tradició escrita dels premis de poesia catalana i castellana amb la innovació dels premis de poesia visual, blogs literaris, bibliotuber o booktag. El 16 de febrer de 2018 és la data límit per a la presentació dels originals.

El Premi Vila és un certamen literari que des de fa més de quatre dècades promou el gènere de la poesia amb la concessió de dos grans guardons, i també inclou categories de prosa, conte o microrelat. Al mateix temps, combina el seu caràcter universal –de la categoria oberta- amb la promoció de premis locals que fomentin entre els adults i els joves de Martorell la creació literària, tot combinant la tradició escrita amb l’ús dels nous formats audiovisuals.

43 a Premi Vila de Martorell

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, considera que “són uns premis consolidats, no només a casa nostra, i que pretenen promocionar la creació literària. Un dels aspectes més apreciats pels guanyadors de cada any, al marge de la dotació econòmica, és el fet que s’inclogui l’edició del llibre, que acostuma a ser molt bona”.

El cartell i la gala

El proper 27 d’abril es farà el lliurament del Premi Vila de Martorell a El Progrés, un acte en el qual seran protagonistes els guanyadors i les seves obres. La periodista martorellenca de RAC1 Cristina Solias presentarà la vetllada. El cartell de la 43a edició ha estat creat per Miquel Àngel Andreu.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell