El cinema Capri del Prat de Llobregat celebra el 50è aniversari

Imprimeix

És de les úniques sales de cinema d’arreu del país que conserva la màgia dels cinemes d’antany

L’emblemàtic cinema Capri, situat al Prat de Llobregat, compleix 50 anys el proper dissabte, 23 de desembre. La continuïtat de cinema Capri després de cinc dècades és fruit de l’esforç i dedicació de la família Marimón-Padrosa, promotors i propietaris del cinema des dels seus orígens l’any 1967.

Actualment, a Catalunya només es mantenen oberts quinze cinemes de característiques similars amb una sala única de gran aforament, més d’un terç dels 43 que perduren arreu de l’Estat, segons dades de l’any 2015 del portal Cultura Visual de la Universitat Jaume I. Són casos únics en un moment en què prolifera el model del cinema multisala. En el cas del Capri, la sala es divideix en platea i amfiteatre i, entre les dues, sumen 894 butaques.

1996millorescineCapri0001

Dos passis especials

Per commemorar el seu 50 aniversari, dissabte i diumenge vinents es faran al Capri dos passis especials de la pel·lícula “My Fair Lady”, la primera que es va projectar quan va obrir el cinema el 23 de desembre de 1967. Dissabte 23 al vespre es farà una sessió amb invitació i diumenge 24 al matí una oberta al públic en general.

cinema capri 2

Dinamitzador

El Capri, ubicat a l’Avinguda de la Verge de Montserrat de Prat, també continua sent un d’impulsor i dinamitzador d’activitats culturals lligades al cinema i la cultura. En els seus orígens, durant els anys 70, s’hi feien fòrums de cinema i es va començar a impulsar el cinema amateur, contribuint a apropar el setè art als veïns i veïnes del Prat i d’altres municipis.

A dia d’avui, també manté el seu compromís cultural amb la ciutat. El cine club del Capri, organitzat per l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament del Prat, dóna la possibilitat de parlar sobre cinema i història. El segon dimecres de cada mes, s’ofereixen sessions gratuïtes en versió original per incentivar, a través del cinema, la reflexió social sobre l’evolució històrica de la societat i els temps que vivim. Més enllà del Cine Club, el cinema també obre cada setmana de divendres a diumenge i els dies festius, facilitant que la ciutadania pugui gaudir del setè art.

El Capri manté un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament del Prat, que també contempla la col·laboració amb d’altres àrees, com el suport a la gent gran o la cooperació.

Redacció / Fotos: Arxiu