La Parròquia de Castelldefels presenta un nou i espectacular pessebre

Imprimeix

En total són catorze metres quadrats amb més de cent figures de 15cm i cinc circuits mecànics d’aigua

La Parròquia de Castelldefels, gràcies als seus voluntaris, ha elaborat un pessebre de grans dimensions per a commemorar el naixement de Jesús. Enguany el betlem ha guanyat en mida i complexitat, i també ha canviat d’ubicació, passant del costat de la Sagristia al saló de catequesi, espai més adient al seu nou format.

Més de cent figures, catorze metres quadrats de pessebre, unificació de les figures a una dimensió 15 cm. i cinc circuits mecànics d’aigua són algunes de les característiques del pessebre que la Parròquia de Castelldefels ha construït enguany, i que es pot visitar des d’ahir dimarts 5 de desembre. El mestre pessebrista que ha dut a terme l’obra és Mariano Cuadrado Pérez, un projectista mecànic jubilat, que ha utilitzat més de tres mesos de feina diària per a fer realitat el betlem, juntament amb la col·laboració de dos voluntaris més.

pessebre 2017 parroquia 1

El projecte es va dissenyar sota tres premisses bàsiques, que són el tractament de la llum, la funció didàctica i la presència destacada del pa i el vi, els dos elements de l’Eucaristia. La llum que il·lumina el naixement surt del fons de l’estable i reflecteix les figures del pessebre en un petit llac que hi ha al davant (recordant i homenatjant així la icònica imatge frontal del Taj Mahal). Tots els processos d’elaboració del pa i el vi es poden anar seguint amb detall en la temàtica del pessebre, procediments que mostren de forma didàctica com es produïen aquests dos productes en l’antiguitat.

Els horaris de visita seran els dies laborables de 17 a 20 h.; i els dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 13 h. i de 17 a 20 h.

Redacció / Foto: Arxiu