Molins de Rei premia el periodista Tomás Alcoverro

Imprimeix

L’incombustible periodista Tomás Alcoverro (Barcelona, 1940), el degà dels corresponsals internacionals a Orient Mitjà, ha estat guardonat amb el Premi de Comunicació Miquel Armengol 2011 de l’Ajuntament de Molins de Rei, localitat a on va viure abans que el 1970 fixés la seva residència a Beirut, Líban.

Alcoverro ha estat enviat a informar sobre guerres, invasions, revolucions, cops d’Estat, intifadas palestines i els aconteixements més importants a la zona en què resideix.

Des de la seva base a Beirut, Alcoverro ha publicat en 40 anys més de 7.000 cròniques que destaquen perquè estan escrites a partir del periodisme de carrer, del coneixement fruit d’una abundant experiència i de la passió per la seva professió.

En un moment en què el periodisme està ferit de mort, Alcoverro representa el reporterisme clàssic, romàntic i apassionat, el d’una persona que, per tal d’ajudar a construir una societat més justa, abraça la seva professió com una forma de vida.

Durant l’època més terrorífica de les guerres del Líban, Alcoverro va ser un dels pocs corresponsals occidentals que es va mantenir a la primera línia informativa, als barris de l’oest de Beirut.

Autor de tres llibres (La historia desde mi balcón és l’últim) i guanyador de mitja dotzena de premis, Alcoverro rep ara el reconeixement del seu municipi.

Premis Ràdio Molins de Rei

Molins de Rei ha decidit recuperar ara els premis Ràdio Molins de Rei, que, amb l’excepció d’Alcoverro, atorguen guardons a iniciatives locals.

La setmana vinent es donaran a conèixer la resta de categories: Cultura; Comerç i petita empresa; Innovació; Esports; Solidaritat, i Educació, han informat aquest dilluns fonts municipals.

El dia del lliurament de premis, el proper 16 de desembre al Teatre Foment Cultural i Artístic, es desvetllarà el premi Molinenc d’Honor que s’escull per votació popular. Els candidats, a proposta del jurat, són: Manuel Borrego, Salvador Ayala, Maribel Rodríguez, Rosita Camps, Joan Domenèch i Gemma Tribó.

Redacció | Foto:  Arxiu