La santboinana Ció Lerma guanya el Delta de Narrativa per a Dones

Imprimeix

La santboinana Ció Lerma és la nova guanyadora del Premi Delta de Narrativa per a Dones, una iniciativa d’onze ajuntaments del Baix Llobregat per promoure la creativitat literària en clau femenina.

El segon premi, dotat amb 1.000 euros, va ser per a Annabel Cervantes, de Castelldefels, amb el relat Reflexos d’estiu.

La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues va acollir dimecres al vespre el lliurament dels guardons, als que s’havien presentat 18 obres. Els premis, de convocatòria biennal, han arribat a la seva sisena edició.

“Món de les dones”

L’escriptora Rosa Regàs i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que formaven part del jurat, van presidir l’acte. Segons Regàs aquest premi “permet conèixer com veuen les dones el món de les dones. No és un coneixement científic, però sí poètic”.

Pilar Díaz va recordar que l’objectiu del Premi Delta és fer un reconeixement públic de les obres literàries realitzades per dones. “Queden encara moltes pors a vèncer”, va dir al·ludint a fets com que l’autora de Harry Potter, Joanne Rowling, va ser requerida per l’editorial a signar el llibre amb les inicials JK per por que les vendes es ressentissin.

Redacció | Foto: LaPremsadelBaix