Cornellà acull des d’avui l'exposició "Gols de tinta"

Imprimeix

L'exposició itinerant arriba al Museu Palau Mercader fins al 14 de gener de 2018

La mostra relata els 120 anys d'existència del futbol català a través de la mirada de dibuixants, il·lustradors i humoristes com Castanys, Opisso, Muntañola, Cesc, Perich, Òscar Nebreda o Kap, entre d'altres. Organitzada conjuntament per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, el Museu de l’Hospitalet de Llobregat i el Museu de Granollers.

gols tinta 2

L'exposició presenta tant originals com reproduccions impreses en diaris i revistes de diferents èpoques i reuneix un bon nombre d'objectes del món del futbol com joguines, material esportiu i trofeus.

A través de "Gols de tinta" es vol donar a conèixer la importància de l'humor gràfic, la il·lustració i el còmic vinculats al món del futbol, més enllà dels colors de cada equip. Resseguir i descobrir a través dels dibuixos i les vinyetes la història del futbol des de la seva implantació a casa nostra fins avui.

1474354841936

Estructura de la mostra

L'exposició està estructurada en cinc àmbits que responen a les diferents èpoques en què es pot dividir la història del futbol català. Una exposició que pretén descobrir uns fets i personatges que ens identifiquen com a societat.

Cada imatge és un impacte als sentits, una jugada gràfica mestra, un bocí de la nostra història. Cada imatge és un gol: un gol de tinta.

En cent vint anys, el futbol s'ha transformat, impulsat pels grans canvis socials, econòmics i polítics de la societat, i ha  esdevingut un fenomen global. L'humor gràfic i el còmic ofereixen una mirada distesa del món futbolístic. Alguns dibuixants, però, no hi obvien també una opinió punyent sobre el personatge o el fet que representa.

Redacció / Fotos: Arxiu