“Los desheredados”, preseleccionat per als premis Goya

Imprimeix

La pratenca Laura Ferrés ha dirigit aquest curtmetratge rodat gairebé en la seva totalitat a la seva ciutat el gener de 2016 

El curtmetratge “Los desheredados”, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, ha estat preseleccionat per a la 32ena edició dels Premis Goya, que se celebraran el 3 de febrer de 2018. En el llindar del documental i la ficció, retrata el propi pare de la directora enfrontant-se a la fi del negoci familiar, a causa dels efectes de la crisi econòmica.

L’Acadèmia dels Goya ha anunciat a finals d’aquest mes d’octubre els 35 curtmetratges preseleccionats per a la propera edició, que es divideixen en tres categories: animació (10 preseleccionats), documental (10) i ficció (15). Los “desheredados” correspon a la categoria de documental.

laura ferres directora

Durant les properes setmanes, tots els curtmetratges preseleccionats podran ser votats pels membres de l’Acadèmia, que decidiran els que, finalment, optaran als Premis Goya 2018.

Guardons

Sota la producció executiva de Valérie Delpierre, “Los desheredados” ha estat guardonat enguany amb el premi “Leica Cine Discovery”, com a millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, i reconegut com a millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde Internacional. També ha estat nominat als Premis de Cinema Europeu que se celebren el proper 9 de desembre a Berlín, a més de participar en altres festivals de cinema d’arreu del món.

Redacció / Fotos: Arxiu