Tret de sortida a l’onzena edició de la Mostra de CineBaix

Imprimeix

La mostra de cinema Internacional del Baix Llobregat projectarà 36 pel·lícules procedents de 33 països diferents on el paper de la dona tindrà un espai rellevant

 

Del 2 al 12 de novembre se celebra a Sant Feliu de Llobregat la Mostra de CineBaix, que enguany arriba a l’onzena edició. Durant aquests dies es projectaran un total de 36 pel·lícules procedents de 33 països diferents.

CINEBAIX sant feliu

La presentació oficial tindrà lloc avui dijous a les 19.30 h a CineBaix i anirà a càrrec de Xavi Bachs, president de la Mostra. La inauguració comptarà també amb la participació de la coral Quart de Nou, de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu. Enguany, la pel·lícula que donarà el tret de sortida a la Mostra és Duty (Wajib), de la directora palestina Annemarie Jacir. Després de la projecció hi haurà a l'entrada del CineBaix un pica-pica que donarà per iniciada la Mostra 2017.  La Mostra comptarà amb les seccions habituals: "Des de l'altra riba", "Cinema del sud de la Mediterrània i del Llevant", "Curtmetratges", "Recull de l'any" i "La Mostra.Educa". 

fotogramawajib4 0

Enguany, la visió i el paper de la dona tindrà un espai rellevant. Set pel·lícules de la programació estan dirigides per dones cineastes, i una dotzena tracten temes de gènere que formen part dels debats actuals més importants, des de la transsexualitat fins a la prostitució.

La Mostra de CineBaix té com a objectiu donar suport a la creació cinematogràfica de les diverses cultures, molt sovint invisibles a les cartelleres dels cinemes, i apropar el cinema del sud de la Mediterrània i del Llevant al ventall de públic més ampli possible per tal de difondre i promocionar el cinema d'aquests països i donar a conèixer una altra mirada d'aquestes societats, lluny de tòpics, fòbies i estereotips. 

Redacció / Fotos: Arxiu