El Correllengua homenatja a Pallejà l’artista Lola Anglada

Imprimeix

En les properes setmanes s’ha previst organitzar una exposició, una vetllada poeticomusical i la presentació d’un audiovisual

El Correllengua 2017 arriba a Pallejà homenatjant l’artista Lola Anglada. Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha decidit dedicar aquesta edició a la il·lustradora i narradora infantil pel seu compromís amb valors cívics i democràtics i el seu esperit feminista. Des del passat 2 d’octubre, es pot visitar a la Biblioteca de Pallejà una mostra de la seva obra.

Manifest

L’acte central del Correllengua a Pallejà tindrà lloc el dia 21 d’octubre a les 19 hores a la sala Pal·ladius. Hi haurà l’encesa del peveter, amb la flama de la llengua, i la lectura del manifest, redactat per l’escriptora i periodista Núria Cadenes. Posteriorment s’oferirà una vetllada poeticomusical anomenada «57 minuts amb Lola Anglada» que anirà a càrrec del Grup Antic de Teatre, la Coral Pau Casals i el Taller de Músics de Pallejà.

Lola Anglada 1

Del 2 al 10 de novembre, el vestíbul del Castell acollirà l’exposició Lola Anglada: art, resistència i compromís que també es pot visitar al llarg d’aquesta setmana. Es tracta d’una mostra editada per la CAL que fa un recorregut per la seva trajectòria artística i posa de relleu les seves vessants com a dona, catalanista i republicana. El dia 8 de novembre, a les 19 hores, la sala d’actes del Castell acollirà la presentació del primer audiovisual sobre la vida i obra de l’artista, un reportatge que inclou les intervencions de persones que la van conèixer personalment i també d'expertes en la seva vida i obra.

Redacció / Fotos: Aj. Pallejà-Arxiu