Les Coves de Salnitre de Collbató acolliran el Gong 2017

Imprimeix

Un espectacle de dansa sufí i un concert amb 17 instruments desconeguts, protagonistes de l’edició d’aquest any

El dissabte 22 i el diumenge 23 de juliol, les Coves de Montserrat acolliran la XII edició del Gong, el festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món. Com a novetat, Gong 2017 completa la seva programació amb Inspira, dues jornades d’activitats –tallers i concerts– centrades en la musicoteràpia.

L’interior de les coves acollirà el concert del reputat multiinstrumentista d’origen xilè Nello Chiuminatto, que tocarà 17 instruments desconeguts provinents dels cinc continents, i l’hipnòtic espectacle de dansa sufí “La dansa de l’infinit” en què els dervixos ballaran sense parar tot simulant el moviment de l’Univers amb la música del gran intèrpret afganès Ustad Daud Khan Sadozai.

ferran

A més, la Terrassa del Gong 2017 rebrà el cantautor Ferran Savall, que oferirà un repertori d’improvisacions jazzístiques i de músiques del món, i la Carme Nalini, la millor cantant de mantres del país, i oferirà dues presentacions, una en solidaritat amb el poble sirià a càrrec de l’economista i activista Arcadi Oliveres, i l’altra, de la mà de Wadud Sabaté, especialista en la dansa sufí dels dervixos.

Gong 2017 es complementa amb les activitats d’Inspira 2017, que organitzarà quatre tallers: cant, cants harmònics, cants de mantres i el so de la càbala, al migdia cuinarà un arròs solar i a la tarda celebrarà un concert exclusiu a l’Ermita de la Salut, a Collbató.

 

Redacció / Fotos: Arxiu