L’Ajuntament convoca un concurs internacional per fer un mural de gran format

Imprimeix

El consistori santfeliuenc ha marcat que la temàtica sigui sobre la lluita veïnal a la plaça Salut, indret on es realitzarà

 

Fins al 15 de setembre resta obert el termini per participar en el concurs per seleccionar l'artista que haurà de fer un mural de gran format (400 m2) sobre la façana d'un dels edificis de la plaça de la Salut, cedida per la comunitat de propietaris. El concurs, promogut per l'Ajuntament, està obert a nivell internacional a qualsevol persona de més de 18 anys.

Aquesta actuació s'emmarca en el projecte d'obres de reforma de la plaça de la Salut que es va engegar a principis de febrer, i que junt amb la remodelació de l'espai preveu la realització d'un mural que reti homenatge al moviment veïnal dels anys 70, el qual va aconseguir amb les seves reivindicacions la construcció de la plaça de la Salut fa 30 anys i també d'altres equipaments bàsics, com l'ambulatori i escoles públiques. 

Premi de 7.000 euros

La proposta guanyadora serà premiada amb 7.000 €. L'artista o artistes seleccionats hauran de fer una residència artística per conèixer la ciutat i el context de la seva intervenció. El mural es pintarà durant la primavera de 2018. Tot el procés estarà coordinat per l'entitat Kaligrafics Sant Feliu i per Contorno Urbano, fundació dedicada a l'art urbà. 

Cada concursant o equip podrà presentar una única proposta, sense esbós. De les diferents candidatures, el jurat valorarà el currículum i la formació acadèmica (1 punt), la participació en exposicions i festivals (1 punt), les beques o premis rebuts (1punt), la realització de murals en l'espai públic (2,2 punts) i l'adequació de l'estil i obra de l'artista a la finalitat del mural (4,8 punts). 

D'entre totes les sol·licituds rebudes, se seleccionaran 12 finalistes, els quals hauran de presentar un esbós del mural que proposen. La tècnica que s'utilitzarà per elaborar el mural serà la d'aplicació de pintura de sol silicat d'alta qualitat, per tal de garantir la durabilitat de l'obra. Els treballs que optin al premi hauran de ser dissenys originals i inèdits, i no hauran d'atemptar o vulnerar els drets humans, ni fomentar la violència o la discriminació per qualsevol motiu.

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu