Olesa de Montserrat distingeix a les millors sardanes

Imprimeix

El Teatre de La Passió va acollir la final del concurs Sardana de l’Any del 2016 que va guardonar ‘Porta-la amb tu’, del compositor Olivier Marquès, amb el Premi Popular

Les nou-centes persones que ahir dissabte va assistir a la final del concurs la Sardana de l'Any del 2016, que es va celebrar al Teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat, va escollir la sardana 'Porta-la amb tu' del compositor de la Catalunya Nord Olivier Marquès amb el Premi Popular.

La final va consistir en un concert en el qual les cobles Sant Jordi i la Principal del Llobregat van interpretar les deu sardanes finalistes del concurs i el públic ha decidit amb les seves votacions quina és la sardana de l'any. Enguany, el Premi de la Crítica va ser per la peça 'De Figueres a Portlligat', del reconegut director d'orquestra Antoni Ros-Marbà. I el Premi Joventut va ser per la 'Sardana núm. 5', de Xavier Ventosa. Durant el concert, també es va anunciar que la Final de La Sardana de l'Any 2017 es farà al Centre Cívic d'Alcanar el 12 de maig.

sardana 2

Segons un comunicat del certamen, el premi aconseguit per Olivier Marquès és "un esgraó més i reivindica la feina sardanista entusiasta que s'està desenvolupant des de fa anys al Rosselló tant des del punt de vista musical, com organitzatiu, com demostren els 10 Aplecs i nombroses ballades i concerts que s'hi organitzen; el concurs de sardana esportiva que impulsa l'Ajuntament de Perpinyà des de fa 3 anys; el Festival de la Sardana de Ceret, que enguany arriba a la 60a edició; el premi de composició de música per a cobla i sardana Ceret-Banyoles, organitzat des de 1985 o la Diada d'Adifolk, que se celebrarà enguany a Perpinyà com a continuació de l'Aplec Internacional que s'hi va organitzar el passat 2016."

La sardana 'De Figueres a Portlligat' d'Antoni Ros-Marbà, guardonada per la crítica, cita el famós acord de Tristany de l'òpera 'Tristany i Isolda' de Richard Wagner, i notes de la sardana de 'Sant Martí del Canigó' de Pau Casals a l'inici de llargs.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat - Arxiu