Es lliuren els Premis Ciutat de Gavà

Imprimeix

Els guardons reconeixen persones i institucions per la seva contribució al prestigi cultural, social i econòmic del municipi

 

L’Espai Maragall va acollir aquest cap de setmana el lliurament dels Premis Ciutat de Gavà, uns guardons que es convoquen bianualment, i que distingeixen persones, entitats i institucions de la ciutat que contribueixen a la promoció i al prestigi de la ciutat.

La primera de les distincions –una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista gavanenc Antonio Hervás Amezcua i un diploma acreditatiu- va ser el  Premi Ciutat de Gavà de Sostenibilitat i Ecologia, de nova creació, que s’ha donat al Grup Ecologista Quercus. “pel seu projecte de promoció del desenvolupament sostenible de la ciutat i la comarca, pel seu activisme constant de divulgació i conscienciació i per sumar-se a la defensa dels espais naturals de Gavà i contribuir a la tasca col·lectiva que va aconseguir el tancament i posterior restauració de l’abocador del Garraf.”

Durant la cerimònia, es va atorgar també el Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç a Joan Llonch, de Gavà Grup, de qui el jurat va valorar “la seva capacitat i empenta per crear un grup empresarial d’àmbit internacional nascut a Gavà i actualment integrat per 13 empreses que operen a Barcelona, Almeria i arreu d’Europa”. També ha destacat la seva tasca per projectar el nom de Gavà en l’àmbit internacional i posar en valor els productes frescos, de qualitat i saludables.

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut ha estat per al Dr. Josep Lluís Caballé, per la seva llarga trajectòria professional com a metge de família al CAP 1 de Gavà i també a la seva consulta privada que ha desenvolupat des de 1976 fins al 2015. El jurat va atorgar el guardó “per haver atès diferents generacions de ciutadans de Gavà i haver obtingut el seu reconeixement personal”, així com per “la professionalitat, compromís i dedicació que han caracteritzat la seva vida laboral i que l’han fet una persona molt estimada a la ciutat.”

El Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació va recaure en el Projecte Buchenwald de l’Institut Bruguers, un projecte que, en col·laboració amb Amical de Mauthausen, permet a l’alumnat conèixer els cap de concentració de Buchenwald i copsar sobre el terreny la cruesa del nazisme. El jurat va reconèixer “el compromís de tota la comunitat educativa de l’institut en un projecte de sensibilització i prevenció del feixisme i del racisme a casa nostra”, així com la seva implicació “en la recuperació de la memòria històrica des de l’educació dels més joves i en la construcció d’un pensament obert, crític i democràtic”.

El Premi Ciutat de Gavà de Solidaritat i Acció Cívica fou per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans perla seva lluita col·lectiva, esforç i lideratge de les mobilitzacions ciutadanes per  frenar l’intent de debilitar l’Hospital de Viladecans” i “per la defensa dels valors i serveis d’una sanitat pública de qualitat”. Per al jurat, la capacitat i persistència de la Plataforma “han estat fonamentals per aconseguir finalment que l’ampliació i modernització de l’Hospital puguin ser una realitat.”

La vetllada va cloure amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà a l’empresa Roca pel “mèrit que suposa celebrar 100 anys de trajectòria i l’esforç capacitat per convertir una empresa familiar de radiadors en una gran companyia global en expansió que opera en 134 països, essent un actiu econòmic i de projecció cabdal per a Gavà”. En aquest reconeixement, també es va valorar la implicació històrica de Roca amb Gavà dotant-la d’equipaments i serveis i els seus projectes de futur que “situaran la seu corporativa de l’empresa a la ciutat i crearan un nou concepte d’integració i desenvolupament urbà, econòmic i social lligat a la tecnologia i al coneixement.”

La cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Gavà va estar amenitzada amb actuacions de l’escola de ball La Sala i de l’Aula de Dansa. Aquesta darrera ha interpretat Islàndia (coreografia que va obtenir el 1r premi per unanimitat a Anaprode 2017 i el 1r premi de coreografia als Premis de Dansa 2017 de Viladecans) i Heart Cry, amb què ha obtingut el 2n premi Vaslav Nijinsky 2017.

Redacció / Foto: Aj. Gavà