Molins acull la XI Mostra de Cinema, Drets Humans i Interculturalitat

Imprimeix

Del 27 al 31 de març es projectaran vuit propostes cinematogràfiques al Foment Cultural i Artísic

Entre el 27 i el 31 de març el cinema més compromès torna a Molins de Rei. L’onzena edició de la Mostra de Cinema, Drets Humans i Interculturalitat es consolida amb projeccions per a tota la comunitat educativa als matins i amb projeccions gratuïtes obertes a tota la ciutadania a la tarda. L’amistat i els prejudicis i el racisme són alguns dels arguments més comuns en les vuit propostes cinematogràfiques que es projectaran al Foment Cultural i Artístic.

Un any més el Cine Club Hall ha procurat una selecció de pel·lícules que ajudin a reflexionar sobre alguns dels valors més importants per a la societat. En total són vuit pel·lícules produïdes arreu del món que es projectaran al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. Tres d’elles (El pinzell màgic, El viaje de Arlo i El profesor de violín) estaran restringides als alumnes mentre que les altres cinc (Bienvenidos a Grecia, O los tres o ninguno, Nahid, Most likely to succeed i Desierto) es podran veure en passis de tarda i de forma gratuïta. Tota la programació es pot consultar a http://www.molinsderei.cat/actualitat/agenda/11a-mostra-de-cinema-drets-humans-i-interculturalitat.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Cultura, Xavi Paz, ha destacat que “aquesta Mostra converteix el cinema en un espai on agitem les consciències i fomentem l’esperit crític” i ha assegurat que “és una excel·lent eina per crear ciutadania”. El tinent d’alcalde Ramon Sánchez també ha subratllat que “la iniciativa és fruit d’un treball transversal que ens permet apropar temes absolutament presents en el nostre dia a dia però que massa sovint ens els sentim llunyans.”

Mentrestant, la regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido, ha explicat que “la participació a la Mostra ha anat creixent amb els anys, i enguany esperem batre els rècords d’assistència arribant a més de 3.400 persones”. Finalment, Joan Domènech, un dels responsables del Cine Club Hall, ha dit que “poder ajudar a organitzar aquesta mostra és una alegria immensa perquè podem fer veure als nens i als adolescents que hi ha un altre cinema compromès més enllà dels títols comercials.

Totes les pel·lícules projectades són treballades a totes les escoles de Molins de Rei. Abans de les projeccions mitjançant uns dossiers pedagògics, i posteriorment mitjançant sessions de debat i reflexió a les mateixes aules.

Redacció / Foto: futbolclublectura.com