“Espai de Carrer” arriba a la seva tercera jornada

Imprimeix

El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Viladecans organitzen al Cúbic una jornada professional per a fomentar la contractació d'arts de carrer

El Departament de Cultura, a través de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i l’Ajuntament de Viladecans, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona organitza, avui dimarts 7 de març, la tercera jornada “Espai de Carrer”, que tindrà lloc al Cúbic de Viladecans.

espai carrer header fb1 768x284

“Espai de Carrer” va dirigit principalment a tècnics de cultura dels ajuntaments de Catalunya i a programadors públics i privats de festes majors, festivals o d’altres programacions culturals i festives en general. Els objectius principals d’aquesta jornada són fomentar la contractació d’espectacles de carrer i facilitar la connexió entre companyies, tècnics municipals i programadors públics i privats en general.

Més de 160 professionals

En aquesta edició, han confirmat la seva participació 164 professionals d’arreu de Catalunya (un 17% més respecte l’edició 2016) i aproximadament uns 50 professionals de les companyies. Tot i que l’activitat està pensada en l’àmbit català, enguany s’han inscrit també 4 potencials compradors del País Valencià.

IMG 2806 720x440

Els assistents podran veure actuacions de 20 minuts de les 12 companyies d’arts escèniques (teatre, dansa, circ, instal·lacions, titelles, musical, clown, itinerants...) seleccionades d’entre 98 propostes rebudes. Els espectacles dels quals es podrà veure una mostra són:

-        CampiQuiPugui – “Manneken’s Piss”

-        Companyia Sebas – “Alone”

-        Diana Gadish – “Handle with care”

-        Eia – “Espera”

-        Holoqué – “L’oníric món de DINS”

-        La Industrial Teatrera – “Nàufrags”

-        LaDinamo – “Music on cycles”

-        Los Moñekos – “Amortal combat”

-        PuntMoc – “A tot gags!”

-        Roseland Musical – “Un dia”

-        Tombs Creatius – “Xics del xurrac”

-        Xip Xap Teatre – “Transhumància”

Tots els espectacles presentats a “Espai de Carrer”, amb excepció de les instal·lacions, estaran disponibles al Programa.cat  per tal que els tècnics municipals puguin contractar les companyies en condicions beneficioses per ambdues parts. El Departament de Cultura i les diputacions de Barcelona i Girona (per als municipis de la seva demarcació territorial) impulsen de forma conjunta Programa.cat, un sistema d’ajuts que els permet donar suport a les programacions estables d'arts escèniques i música  municipals finançant una part de la contractació. Durant l’any passat, 179 municipis catalans es van beneficiar dels ajuts del programa per a 1.340 activitats de les seves programacions estables professionals d’arts escèniques i música.

Redacció / Foto: Aj. Viladecans-Viladecans TV-Moveo