Sant Climent presenta la seva candidatura a Ciutat Gegantera 2018

Imprimeix

El proper any se celebra el vint-i-cinquè aniversari d’en Climent i la Roser

L’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya decidirà demà, al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat i en Assemblea General Ordinària, la Ciutat Gegantera 2018. Una de les candidates és Colla Gegantera de Sant Climent de Llobregat, que té el suport del seu ajuntament. Precisament la colla climentona vol fer valer que l’any vinent celebrarà el vint-i-cinquè aniversari d'en Climent i la Roser, al qual també s'hi sumen el desè aniversari de la proclamació de Sant Climent com a Ciutat Pubilla de la Sardana, la desena edició de la Mostra de Grups Folklòrics o el cinquè aniversari del Ball de Gitanes.

festa major hivern 0857 panoramica redimensionar 768x229

“Creiem que cal celebrar el bon estat de forma de la nostra cultura popular, no només mirant el que hem aconseguit, sinó també amb els ulls posats en el futur, per consolidar-la i aconseguir que perduri i esdevingui símbol d’identitat climentona. I des de la colla de geganters, hem cregut que la millor manera de celebrar-ho, és demanant el reconeixement de la nostra tasca esdevenint Ciutat Gegantera de Catalunya”,expliquen des de l’entitat. “Ser proclamats Ciutat Gegantera de Catalunya seria un reconeixement a la tasca realitzada, i un encoratjament a seguir treballant en pro de la nostra cultura. Però també serà un gran honor i una responsabilitat, representar durant tot un any el món geganter català, custodiant i fent ballar per ciutats i viles en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya”, afegeix.

Amb la seva candidatura, l’entitat baixllobregatina “pretén proposar un canvi de model de la Ciutat Gegantera de Catalunya, fent que els actes centrals d’aquesta esdevinguin un referent qualitatiu i de representativitat del món geganter català, un aparador de la nostra cultura popular i un element d’estímul per a totes les colles geganteres del país per fer del món geganter un element de referència de la cultura tradicional catalana.”

Redacció / Foto: Colla Gegantera de Sant Climent de Llobregat