Egipte protagonitza la Mostra de Cinema Àrab

Imprimeix
El CineBaix, a Sant Feliu de Llobregat, acull la cinquena Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya
 

El cinema CineBaix rebrà del 20 al 23 d'octubre la 5a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Egipte és el país convidat d'aquesta edició i s'han programat quatre pel·lícules i un documental que mostren els aires de revolta i esperança d'aquest territori. 

Dues de les pel·lícules que es projectaran són recuperacions de films de fa poc, com ara El caos (2007) de Youssef Chahine i Khaled Youssef, i Dones del Caire (Ehky ya Scheherazade) (2009) de Yousry Nasrallah.

Les altres dues són pel·lícules representatives de la situació a Egipte, abans, durant i després dels moviments de protesta que van commocionar el país.

Totes dues són molt recents: El Caire 678 (2010) de Mohamed Diab, que s'ha estrenat a Espanya aquest setembre, i 18 dies (18 Days) (2011), feta per un conjunt de deu directors egipcis. I per últim el documental Prohibit (Mammou) (2011) d'Amal Ramsis. 

Una altra de les novetats d'aquesta edició és la creació de la secció Des de l'altra riba, a  on es presentaran pel·lícules i documentals que tracten sobre el món àrab a la Mediterrània, fetes, en aquest cas, no per realitzadors àrabs, sinó per realitzadors de l'altra riba del Mediterrani.

Per primer cop, la Mostra passa a tenir dues seus: el CineBaix de Sant Feliu, on va néixer i on continuarà, i la Filmoteca de Catalunya a Barcelona.

A més, s'enceten sessions especials de la Mostra a Vic i Igualada, en el marc de la col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs. 

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya va néixer l'any 2006 com un projecte cultural independent amb una clara voluntat d'incidència social i de la mà del treball conjunt de les associacions CineBaix i Sodepau, segons han subratllat aquest dimarts fonts de l'organització. 

El principal objectiu de la Mostra és difondre el cinema àrab i mediterrani a Catalunya per tal de contribuir a la creació d'un espai de trobada i intercanvi per als professionals del món del cinema àrab i català, i alhora promoure la sensibilització per afavorir la convivència entre els pobles mediterranis. 

Més informació i programació a www.cinebaix.com/mostra Text: R. | Foto: Cinebaix