Cornellà de Llobregat, a la cua de les ciutats que parlen més català

Imprimeix

Sant Feliu de Llobregat, al contrari, ocupa la primera posició dels municipis baixllobregatins on se sap més parlar la llengua catalana

Segons un informe de Política Lingüística 2015 de la Generalitat de Catalunya, Cornellà de Llobregat ocupa l’avantpenúltima posició de les ciutats importants de Catalunya on menys se sap parlar català -ho fa el 57,2% de la població-. Només L’Hospitalet de Llobregat (54,7%) i Santa Coloma de Gramenet (50,7%) superen al municipi baixllobregatí. Altres poblacions que tenen un índex baix de coneixement de la llengua catalana són El Prat de Llobregat (62,5%), Sant Andreu de la Barca (63,5%) i Esplugues de Llobregat (64,2%). Aquestes dades es basen en el cens de població del 2011, l’últim que s’ha fet, ja que s’actualitza cada deu anys. L’estudi té en compte les cinquanta ciutats més poblades de Catalunya.

A l’altra cara de la moneda es troba Sant Feliu de Llobregat i Martorell. La capital baixllobregatina encapçala les ciutats de la comarca amb el nombre més gran de persones que parlen català amb un 71,1%, seguit del municipi del Baix Llobregat Nord amb 68,8.

Captura de pantalla 2016 11 17 a las 11.25.21

Redacció / Foto: Aj. Cornellà