La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat arriba als deu anys

Imprimeix

Es projectaran dinou llargmetratges de ficció, set documentals i cinc curtmetratges en un certamen que s’expandeix amb projeccions entre setmana en diferents espais de Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu de Llobregat acollirà, del 3 al 13 de novembre, la desena edició de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat (abans Mostra de CineBaix). Un nou nom que pretén acostar el treball de nous autors a tota la comarca i ampliar les seves fronteres per convertir-se en un punt de referència internacional. Per primera vegada, les pel·lícules de la Mostra surten del cinema a altres espais i s’hi exhibiran un total de dinou llargmetratges de ficció, set documentals i cinc curtmetratges.

La programació d'aquesta edició inclou un gran nombre d'estrenes a Catalunya i treballs de països com Argentina, Egipte, Tunísia, Cuba o Palestina i la presència de directors i actors de les pel·lícules exhibides. La selecció ve precedida pel reconeixement en festivals internacionals com la Berlinale, Cannes, Locarno, Visions du Reel, Semici, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa.

Altres espais

A més de la seu oficial, que seguirà sent CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, aquesta edició afegeix més punts del municipi per a l'exhibició de continguts de les seccions paral·leles. Això, augmenta tant l'oferta de pel·lícules programades com els dies de projecció. És així que, amb la descentralització de l'activitat, La Mostra expandeix el certamen al conjunt de la ciutat amb projeccions entre setmana.

La Mostra de CineBaix és, en definitiva, un recorregut d'autor pel cinema internacional amb un focus especial cap al sud del Mediterrani, el Llevant i Llatinoamèrica, un mapa de noves mirades en el qual òperes primes, documentals, ficció i curtmetratges desafien les convencions narratives i proposen un cinema crític capaç de donar suport a un veritable canvi social.

Redacció / Foto: Arxiu