Ensenyament guardona cinc alumnes baixllobregatins

Imprimeix

Van rebre un premi en reconeixement a l’excel·lència en els estudis de batxillerat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, van lliurar ahir els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2015-2016 a un total de 55 alumnes Catalans, cinc d’ells del Baix Llobregat. Els Premis són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes  guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 28 de juny en diferents centres educatius d’arreu del país.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir al vespre que “l’excel·lència educativa és una de les prioritats del Govern” i ha fet notar que “estem treballant per desenvolupar al màxim les capacitats dels nostres alumnes per tal de construir una societat millor, més culta, més cohesionada i més justa, de manera que generi estudiants actius, emprenedors, motivats, creatius, perseverants i també resilients.”

Els escollits

Els guardonats són els següents: Marta Llagostera (Institut El Cairat, Esparreguera), Gerard Roch (Garbgí Pere Vergés, Esplugues de Llobregat), Míriam Condeminas (Inmaculada Concepción, Gavà), Albert Gil (Institut Gabriela Mistral, Sant Vicenç dels Horts), Roger Ordoño (Salesians Sant Vicenç dels Horts).

Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs,  obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.

Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l’altra la redacció del comentari d’un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s’ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l’alumne i l’altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Per accedir a les proves els alumnes han d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l’edició d’enguany s’hi han presentat a examen un total de 531 alumnes per a les dues modalitats a concurs, la modalitat d’humanitats i la de ciències.

Redacció / Fotos: Generalitat