Cornellà recorda Ramon Llull en el setè centenari de la seva mort

Imprimeix

L’Avenç organitza una conferència sobre la seva figura a càrrec de Francesc Tous, doctor en filologia catalana i investigador

L'Avenç de Cornellà, amb la col·laboració del CNL de la ciutat i la Xarxa de biblioteques de Cornellà, organitza demà 25 d’octubre a la Sala Titan de la Biblioteca Marta Mata una conferència sobre la figura de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull  per commemorar el setè centenari de la seva mort. La conferència, Ramon Llull escriptor, autor i personatge, serà a càrrec de Francesc Tous Prieto, doctor en filologia catalana i investigador associat al Centre de Documentació Ramon Llull.

Altres activitats

A més, durant aquest mes el Club de Lectura Fàcil del CNL de Cornellà llegirà el Llibre de les bèsties a la Biblioteca Central. El llibre reprodueix simbòlicament el comportament humà en l'àmbit polític, i el retraten amb una fidelitat bestial d'una actualitat aclaparadora.

I durant el mes de novembre el CNL de Cornellà exposarà la mostra La desmesurada vida de Ramon Llull, que es podrà veure a la Biblioteca de Sant Ildefons del 2 al 23 de novembre. Aquesta mostra cerca descobrir el personatge que hi ha darrere del nom de Ramon Llull, un autor medieval que encara té molt a dir en ple segle XXI.

Totes aquestes activitats s'emmarquen dins dels actes programats a la nostra ciutat per commemorar l'Any Llull, el qual comparteix efemèride amb William Shakespeare, del qual també es commemora el quart centenari de la seva mort.

Redacció / Foto: Arxiu