Les 'Sensualitats' de Mercè Sampietro encapçalen el Lola

Imprimeix
‘Canigó’, amb Lluís Soler, és l’altra ‘perla’ del programa de la mostra de teatre del Baix Llobregat Nord

Entre el 7 d’octubre i el 20 de novembre, el festival de teatre Lola porta als escenaris del nord de la comarca més de 15 propostes escèniques, barrejant al seu cartell la nova fornada d’autors amb els que ja tenen un prestigi al circuit català.

Com a caps de cartell, figuren, d'una banda, l’actriu Mercè Sampietro en l’espectacle íntim de poesia ‘Sensualitats’, acompanyada de la música d’Eduard Iniesta, i, de l'altra, la veu de Lluís Soler al poema èpic ‘Canigó’, que serà una prèvia de l’obra que es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

 Viure l’òpera amb humor

'Operetta’, un show amb molt humor sobre l’òpera que, després d'estar al TNC i al Poliorama, arriba ara al Baix Llobregat, completa el trio de peces més esperades pels seguidors del teatre que viuen en nord de la comarca.

Segell d’autor

A més, al programa es poden trobar altres espectacles amb segelll d’autor, com ‘Per la de l’u’, d’Iban Beltran i Elies Barberà, o ‘Filage Bloc’, de Laia Minguillon i Anna Rodríguez.

I també espectacles musicals que ocuparan grans escenaris com ‘Dreamin & Rappin’, de Teatre Obligatori.

"Dramatúrgia contemporània"

El festival ha tancat una programació “basada en la dramatúrgia contemporània catalana i en la diversitat de disciplines”, segons han explicat aquest dimecres des de l’organització a través d’un comunicat. 

A més hi tenen cabuda autors i actors que, d’alguna manera, aposten per la proximitat d’aquesta mostra.

Grups locals

Segons han completat des de l’organització de Lola, aquesta tardor apostaran també pels grups de teatre local: ‘Ímpetu’, de March Rosich, Raquel Tomàs i Victòria Szpunberg, té el seu espai al programa.

A més, enguany, el festival compta amb dues produccions professionals esparreguerines: ‘Filage Bloc’ -espectacle inaugural- i ‘La nit just abans dels boscos’, de Koltès, dirigida per Joan Castells i interpretada per Isaac Serrano –peça de cloenda-.

El pop-rock de 4t 1ª

Pel que fa a la música en directe, hi seran tres bandes de l’escena pop-rock catalana: 4t 1ª; Hyperpotamys, i Anna Roig i l’ombra de ton chien.

Fonts del festival Lola han subrallat que “hi tenen cabuda les propostes dels joves creadors, enmarcades en la plataforma In_Lola, que pretén fer arribar a l’espectador les creacions artístiques més arriscades de l'art contemporani més proper”.

A Olesa de Montserrat, Martorell, Esparreguera i Molins de Rei

El Festival Lola s’autodefineix com “el Festival de Teatre del Baix Llobregat Nord, que organitza Tramateatre i l’Ajuntament d’Esparreguera”, amb els municipis d’Olesa de Montserrat, Martorell i Molins de Rei. 

“Som un festival de teatre de petit format, que pretén ser una mostra de teatre català, contemporani i innovador”, han explicat des de la direcció de Lola.

Espectacles coproduïts

“Comptem amb espectacles coproduïts amb festivals reconeguts del panorama teatral català i amb el suport del Conca i de la Diputació de Barcelona, que avalen el Lola, la seva repercussió i el seu constant creixement”, han afegit

El Festival porta el nom de l’actriu Lola Lizaran, “esparreguerina i còmplice de la història teatral del país i de molts creadors a qui va donar suport”, segons han subratllat.

Text:   H.Marín    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.      |  Foto: Arxiu