Superposició de les restes del Palau dels Recasens

Es presenta l’estudi de la rehabilitació del Palau dels Requesens

Imprimeix

Preveu la restitució de l’estructura arquitectònica posterior a la reforma del segle XIX per elements de la façana original del segle XV.

L'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Xavi Paz, van presentar l’estudi previ per a la restauració de la façana del Palau dels Requesens. Van estar acompanyats del diputat delegat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, i del cap del SPAL de la Diputació de Barcelona i responsable del projecte, Joan Closa. L’estudi investiga les traces de la façana gòtica originària i valora la seva possible recuperació. Amb l’objectiu d’obtenir aquesta informació, es va realitzar una fotogrametria i topografia de la façana, la caracterització dels morters del parament i un estudi històric i d'evolució constructiva. Després de conèixer-ne els resultats, els redactors de l’estudi subratllen la dificultat de retornar a la façana del palau l’aspecte original del S.XV perquè, amb el pas del temps, ha patit modificacions irreversibles.

D’acord amb aquest estudi, el projecte de rehabilitació ha de preveure la dignificació de la façana actual restituint, en la mesura del possible, l’estructura arquitectònica posterior a la reforma del S.XIX i posant en valor els elements arquitectònics de la façana original del S.XV, seguint la mateixa línia d’actuació que en la rehabilitació de La Gòtica.

L'alcalde, Joan Ramon Casals, va destacar en la seva intervenció la importància del Palau dels Requesens “com un dels valors patrimonials més grans de la vila” i va recordar la voluntat de l’Ajuntament de “posar-lo en valor i convertir-lo en un eix de centralitat de Molins de Rei”. Mentrestant, el tinent d’alcalde, Xavi Paz, va assenyalar la necessitat de recuperar el Palau dels Requesens i va explicar que per a poder-ho fer “necessitàvem un estudi amb les màximes garanties que ens indiqués quina era la millor línea a seguir”. En la seva intervenció, el diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, va subrallar que “Molins de Rei té la fortuna de tenir aquest patrimoni en el centre de la vila, i això és una oportunitat que no es pot deixar escapar”. Els treballs han estat dirigits pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei