Un documental repassarà la lluita sindical i veïnal contra el franquisme

Imprimeix

‘Cinturon Rojo’ se centrarà en la comarca del Baix Llobregat entre el 1970 i el 1977 i el seu finançament serà mitjançant una campanya de micromecenatge.

La Fundació Utopia de Cornellà de Llobregat està preparant un documental que repassarà la lluita sindical i veïnal contra el franquisme a la comarca del Baix Llobregat entre el 1970 i el 1977. Un moviment “plural i transversal” que després d’uns anys de resistència clandestina a les fàbriques “es va revitalitzar” amb la força i il·lusió dels joves de la comarca que “van fer un pas endavant” per reclamar “una vida millor” oposant-se al règim franquista. Segons els seus impulsors, ‘Cinturón Rojo’ vol ser el testimoni de la gent senzilla que en una època d’ebullició social va fer coses extraordinàries”. “No volem que sigui un document nostàlgic per explicar batalletes i sí un llegat que reflecteixi el que la gent pot fer quan s’organitza col·lectivament”, destaca Lluís Campo Vidal, el seu director.

El documental, amb un cost previst de 35.232,20 euros i que es finançarà amb una campanya de micromecenatge, comptarà amb una trentena d’entrevistes i imatges de l’època cedides per particulars i del fons de la Fundació Utopia. Les aportacions mínimes són de 25 euros, le ordinàries de 50€ I les aportacions de suport o patrocini (1.000€ mínim I un màxim de 3.000€)

Realització

La preparació, la gravació i l’edició es farà entre el mes de juny i novembre d’enguany a mesura que es consolidi el seu finançament. En definitiva, sense fer paral·lelismes entre l’ahir i l’avui, “volem deixar palès que les persones ordinàries si s’empoderen personal i col·lectivament en la seva força e il·lusió poden ajudar als canvis necessaris per aconseguir més justícia social, menys desigualtat i menys pobresa, i així convertir-se en extraordinàries”, segons expliquen els seus impulsors (hi ha una Comissió editora, composta per: José Luís Atienza, José Botella, Lluis Campo, Francesc Castellana, Benigno Martínez, Javier Morata, Miguel Salas, Carmen Romero).


Redacció / Fotos: Fundació Utopia Cornellà de Llobregat