L'espai de debat educatiu es consolida a Castelldefels

Imprimeix

Fruit d'un procés participatiu en què han participat alumnes, famílies i professorat, s'han elaborat dues guies didàctiques, “Jo ja puc” i “Deixa’m fer".

Aquesta setmana es va presentar davant la comunitat educativa de Castelldefels el treball realitzat als centres d'ensenyament sobre l'autonomia dels infants i joves, en el marc de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) iniciat durant el curs 2012-2013 amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Fruit d'un procés participatiu en què han participat alumnes, famílies i professorat, s'han elaborat dues guies didàctiques, “Jo ja puc” i “Deixa’m fer". Es tracta d'eines d'acompanyament del professorat durant la implementació a l'aula d'un treball creatiu al voltant dels conceptes d'autonomia i protecció en la infància i l'adolescència. Els alumnes de primària van crear una auca i els d'ESO un còmic.

L'EDE de Castelldefels s'ha consolidat al municipi com un espai de reflexió i treball pràctic al voltant de l'educació dels infants (0 a 18 anys). Després de tres cursos rebent l'acompanyament tècnic d'aquesta corporació, durant el curs 2015-2016 ja ha funcionat autònomament.

Els EDE són un recurs educatiu per implicar les famílies i tota la comunitat educativa del territori en la tasca educativa de forma continuada i afavorint el diàleg, sota el lideratge de l'ajuntament.

 
Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona