Analitzen l’estat de salut de l’arc romà del pont del Diable

Imprimeix

El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona fa proves de diagnosi per garantir la consolidació del monument.

El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, amb el vistiplau de l'Ajuntament de Martorell, està duent a terme unes proves de diagnosi de l’arc romà del pont del Diable que han de permetre garantir la consolidació del monument. És una actuació programada com a pas previ a la redacció del projecte de restauració de l’arc. El pont del Diable és un monument declarat bé cultural d’interès nacional. D’origen romà, situat entre Martorell i Castellbisbal, sobre el riu Llobregat manté un arc triomfal que es troba degradat tot i la darrera restauració feta el 1928.

L’any 2010 la Diputació de Barcelona, amb el vistiplau de l’Ajuntament de Martorell, va iniciar un estudi preliminar de diagnosi de l’arc tenint en compte un seguit de despreniments detectats. El cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació, Joan Closa, explica que “es veu la necessitat d’actuar per evitar que aquests despreniments afectin no només a les persones que creuen el monument sinó la viabilitat de l’arc.”

Des d’aleshores, tècnics especialitzats, van iniciar un seguit de treballs per detectar la problemàtica que encara pateix l’arc romà i, durant aquest procés, es protegeix la part superior del monument amb unes xarxes de protecció.  “Seguint la metodologia que apliquem en la restauració d’edificis emblemàtics, s’estudia què provoca aquests despreniments, l’estat de l’estabilitat de l’arc, dels materials i de les diferents restauracions que ha viscut el monument”, diu l’arquitecte Closa.

Redacció / Fotos: Arxiu