Olesa de Montserrat celebra gairebé sis segles de Festa Major

Imprimeix

Es va presentar a l'auditori de la Casa de Cultura el pergamí original, datat del 9 d’octubre de 1366, en què Pere El Cerimoniós concedia el privilegi de fer fira a Olesa de Montserrat.

Enguany fa 650 anys que Pere III El Cerimoniós va concedir el privilegi a la vila d’Olesa de Montserrat perquè pogués fer fira el dia de Sant Joan, l’origen que per Sant Joan, i com diu la dita, fem Festa Major a Olesa de Montserrat. Coincidint amb aquesta efemèride, es va presentar a l'auditori de la Casa de Cultura el pergamí original, datat del 9 d’octubre de 1366, en què Pere El Cerimoniós concedia el privilegi de fer fira a Olesa de Montserrat.

Restaurat

I és que el pergamí ha estat conservat fins ara a l’arxiu Històric Municipal, i els darrers mesos ha estat restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Alhora que s'ha realitzat la conferència "650 anys de Festa Major", a càrrec de Magalí Gómez, tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya en restauració de Document i Obra Gràfica.

A l'acte de presentació hi van assistir el regidor de cultura, Xavier Rota, i l'arxiver municipal, Toni Pérez. Rota ha destacat que aquest és el primer d'un seguit de pergamins dels quals se n'ha encarregat la restauració.

Redacció / Fotos: Ajuntament d’Olesa de Montserrat