El Festival Internacional de Cinema d’Autor escull El Prat

Imprimeix

El municipi baixllobregatí serà una de les subseus del certamen cinematogràfic i acollirà tres films al cinema Capri.

L’Ajuntament del Prat ha arribat a un acord amb el D’A, Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, per tal que la ciutat es converteixi una de les subseus d’aquest esdeveniment cinematogràfic, que se celebrarà entre el 21 d’abril i l’1 de maig. A banda de Barcelona i del Prat de Llobregat, les altres ciutats que seran seus del D’A són Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vic, Girona, Santa Margarida de Montbui i Berga.

Tres pel·lícules

El municipi acollirà un total de tres pel·lícules (de les setanta previstes) en el cinema Capri. Dimart 26 d’abril es projectarà “Taklub”, dirigida per Brillante Mendoza. Un dia després, el 27 d’abril, li tocarà el torn a “Les deux amis”, dirigida per Louis Garrel. I dijous 28 d’abril s’exhibirà la pel·lícula “Les amigues d’Àgata”, amb la direcció de Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Cal destacar que les directores seran presents duran la projecció del film a concurs.

Des del 2011

El D’A va néixer l’any 2011 i ha esdevingut una cita imprescindible per conèixer i gaudir del millor cinema independent i d’autor que es fa actualment arreu del món. El festival combina els nous talents i cinematografies amb obres i autors consagrats, donant visibilitat als millors films que passen pels festivals internacionals i cuidant a un públic que desitja veure el millor cinema independent i de risc.

Juanjo Puigcorbé, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, explica que hi ha un interès per difondre el cinema arreu de la demarcació, de la mà “de la societat civil, els cineclubs i els festivals”, en un moment en què, “com fa 40 anys, s’estan reinventant les polítiques culturals.”

Redacció / Foto: UPF