Arrenca la temporada per als Castellers d’Esplugues

Imprimeix

Els Cargolins, amb molts canvis respecte l’any passat, van aconseguir fer a Sabadell un 3d7, 4d7 i 7d6 en la seva primera actuació.

Els Castellers d'Esplugues han començat temporada aquest 2016 a la plaça del Doctor Robert de Sabadell, després d'unes setmanes d'assaig amb força canvis en tots els nivells de tronc i pinya, i un inici amb més dubtes que els anys anteriors. Així, a causa de canvis en diversos pisos de tronc i de canalla, i amb un nombre de camises suficient —uns 100—, els Cargolins han portat a plaça 3de7, 4de7 i 7de6. Uns assajos que justejaven una mica i els recanvis en moltes posicions han posat prudència en aquest inici d'any.

Actuació a Sabadell

Els espluguins han obert plaça amb el 3de7, que ha pujat molt rodonet i sense problemes, amb estrenes al pom de dalt i el rengle de la buida, una mica alt per quints. El castell s'ha descarregat sense problemes, com el 4de7 posterior, també amb estrenes a canalla, que s'ha completat a ritme pausat. En tercera ronda s'ha renunciat a altre castell de set —el 5de7 estava massa verd, sobretot per la canalla; el 4de7 amb agulla necessitava més assaig a segons del pilar del mig— i hem descarregat, també sense cap entrebanc, el 7de6, que ha servit per rodar castellers nous i d'altres de poc habituals. Hem completat la diada amb un pilar de cinc.

Durant les setmanes vinents fins a l'actuació de Sant Jordi a Esplugues, la colla espera anar polint els serrells actuals, especialment a canalla i a algun pis del tronc, per tal de poder-se plantejar tota la gamma habitual de set: des del 4 amb agulla fins al 3 per sota.

Redacció / Foto: Castellers d’Esplugues (M. Tineo)