Arrenca la temporada per als Castellers d’Esplugues

Els Cargolins, amb molts canvis respecte l’any passat, van aconseguir fer a Sabadell un 3d7, 4d7 i 7d6 en la seva primera actuació.

Els Castellers d'Esplugues han començat temporada aquest 2016 a la plaça del Doctor Robert de Sabadell, després d'unes setmanes d'assaig amb força canvis en tots els nivells de tronc i pinya, i un inici amb més dubtes que els anys anteriors. Així, a causa de canvis en diversos pisos de tronc i de canalla, i amb un nombre de camises suficient —uns 100—, els Cargolins han portat a plaça 3de7, 4de7 i 7de6. Uns assajos que justejaven una mica i els recanvis en moltes posicions han posat prudència en aquest inici d'any.

Actuació a Sabadell

Els espluguins han obert plaça amb el 3de7, que ha pujat molt rodonet i sense problemes, amb estrenes al pom de dalt i el rengle de la buida, una mica alt per quints. El castell s'ha descarregat sense problemes, com el 4de7 posterior, també amb estrenes a canalla, que s'ha completat a ritme pausat. En tercera ronda s'ha renunciat a altre castell de set —el 5de7 estava massa verd, sobretot per la canalla; el 4de7 amb agulla necessitava més assaig a segons del pilar del mig— i hem descarregat, també sense cap entrebanc, el 7de6, que ha servit per rodar castellers nous i d'altres de poc habituals. Hem completat la diada amb un pilar de cinc.

Durant les setmanes vinents fins a l'actuació de Sant Jordi a Esplugues, la colla espera anar polint els serrells actuals, especialment a canalla i a algun pis del tronc, per tal de poder-se plantejar tota la gamma habitual de set: des del 4 amb agulla fins al 3 per sota.

Redacció / Foto: Castellers d’Esplugues (M. Tineo)

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix